Gazete Vatan Logo

HGS kaçak geçiş sorgulama ekranı - HGS bakiye yükleme işlemi

Online olarak yapılan günlük işlemlerin arasına HGS bakiye sorgulama, bakiye yükleme ve geçiş ihlali sorgulamaları da katılmıştır. Bu işlemler de artık internet üzerinden rahat bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama, bakiye yükleme ve geçiş ihlali yapılan durumlarda izlenecek yol ile ilgili tüm detaylar haberimizde mevcut.

HGS kaçak geçiş sorgulama ekranı - HGS bakiye yükleme işlemi

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, ülkemizde 2012 yılının Eylül ayından beri kullanılan bir ücretlendirme sistemidir. Ülkemizde bu sistemin kullanmaya başlanmasının sebebi, karayollarının ülkemiz genelinde daha da yoğunlaşması, araç sayısının artması gibi nedenlere bağlıdır, bu sistem sayesinde köprülerden ve otoyol geçişlerinden hızlı bir şekilde geçilmesi sağlanıyor. Eski sisteme göre maliyeti daha düşük olan ve daha kolay kontrol sağlanabilen HGS ile ilgili neredeyse bütün işlemler internet üzerinden yapılabiliyor. En fazla internet üzerinden yapılan HGS işlemlerinden biri de HGS kaçak geçiş durumunda yapılacaklardır.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS’den Kaçak Geçiş Yapılması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Arabanızda HGS cihazı bulunmadığı zaman veya HGS kartınızda otoyol veya köprü geçişi yapabilmek için yeterli bakiye bulunmadığı zaman yaptığınız geçiş, kaçak geçiş oluyor. HGS geçiş ihlali yapmış vatandaşların ödemeleri gereken bir kaçak geçiş cezası bulunuyor.

Haberin Devamı

HGS gişelerinden yapılan geçiş ihlallerinde, ihlal yapılan plakanın 15 gün içerisinde HGS abonesi olması veya HGS kartında geçiş yapmak için yeterli bakiye bulunması durumunda, cezalı geçiş ücreti kişiden kesilmiyor.

HGS kaçak geçiş sorgulaması yapmak için izlenebilen yollardan birisi, PTT internet sitesinin sistemine kayıt olmak. Kayıt olup PTT sistemine giriş yaptıktan sonra, sitenin sağ üst kısımlarında online işlemler menüsüne tıklayıp, Hızlı Geçiş Sistemine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra açılan resmi PTT HGS sayfasında, HGS geçiş ihlalleri için sorgulama kısmı bulunmaktadır. Bütün geçiş ihlalleri sorgulamaları 444 17 88 numaralı müşteri hizmetleri numarasından veya hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Belirttiğimiz siteye kaydolup bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekiyor.

Geçiş ihlali sorgulamaları aynı zamanda e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. E-devlet şifrenizi PTT’den 2 TL ücret ödeyerek edinip T.C. kimlik numaranızla sisteme kaydolarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama İşlemlerini Online Olarak Sorgulama

HGS bakiye sorgulama işlemlerini yapmanın önemi, bir sonraki otoyol veya köprü geçişi için yeterli bakiyenizin bulunup bulunmadığını öğrenmektir. HGS bakiye sorgulama işlemlerini yapmanın birçok yolu vardır. Bu yollardan biri PTT şubeleridir, herhangi bir PTT şubesinden bakiye sorgulama işlemini yapabilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini ise, PTT resmi sitesine kayıt olup giriş yaparak yapabilirsiniz, bu size PTT şubelerine gidip yapacağınız işlemlerden daha çok zaman kazandıracaktır. PTT müşteri hizmetleri uygulamasına kayıt olduktan sonra, www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yaparak müşteri hizmetleri giriş yazısına tıklamalısınız. T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.