Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS sorgulama PTT'den mi yapılıyor?

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS sorgulama işlemleri PTT online hizmetlerinden yapılan işlemlerdendir. Bu işlemleri PTT üzerinden nasıl yapacağınızı haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS sorgulama PTT'den mi yapılıyor?

Gündelik yaşam içinde hayatımızın bir kısmını trafik içinde geçirmekteyiz. Günlük hayatımızı sürdürürken birçok sebepten ötürü trafiğe çıkmak zorunda kaldığımız oluyor. İş nedenli, okula giderken ya da bir yerlere yetişme telaşı içindeyken trafikte bulunuyoruz. Büyük şehirlerde de trafik yüzünden aksamalar olmaktadır. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar bu aksamalar sonucu saatlerce yollarda kalabiliyor ve saatlerce beklemek zorunda kalabiliyorlar. Trafik içinde oluşan bu bekleme sürecinde insanlar kazalarla karşılaşabiliyorlar. Büyükşehirlerdeki bu tarz zorlukların yaşanmaması için trafik kurallarına uymamız çok önem arz etmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Trafik kurallarının uygulanmaması sonucu insanlar trafikte zor anlar yaşayabiliyorlar. Eskiden bazı otoyolların ve köprü girişlerinin ücrete tabii olması sonucu yine trafik sıkışıklıklarıyla karşı karşıya kalınıyordu. Son yıllarda geliştirilen dijital sistemlere ülkemizin de ayak uydurmasıyla artık trafik sıkışıklığından yakınan vatandaşların kaygıları azalmış oldu. Bu sistemlere geçişle birlikte trafik bu sistemin kullanıldığı bölgelerde daha akışkan hale geldi.

Haberin Devamı

HGS sistemi işte bu ücretli bazı otoyol ve köprülerde kullanılan sisteme verilen isimdir. HGS, Hızlı Geçiş Sistemi ile vatandaşlar bu noktalardan daha hızlı ve trafik sıkışıklığına takılmadan geçebilmektedirler. HGS ve bu tip sistemlerin arttırılması sonucu trafik sıkışıklığı özellikle köprü girişlerinde oluşan sıkışıklık gözle görülür şekilde önlenmiştir. Böylelikle HGS sistemine dâhil olan araçlar ve kullanıcıları istedikleri yere zamanında varabilmektedirler. HGS sistemine dâhil olabilmeniz için HGS kart sistemine dâhil olmanız gerekmektedir.

Ancak HGS kartına sahip olanlar bu sistem dâhilinde köprü ve otoyollardaki hızlı geçiş sistemini kullanabilirler. HGS kartınızı size yakın herhangi bir PTT şubesinden veya anlaşmalı bankaların veznelerinden edinebilmektesiniz. Ancak köprü ve otoyollardan HGS sistemini kullanarak geçebilmeniz için HGS kartına sahip olmanız yeterli değildir. HGS kartınıza geçiş için yeterli miktarda bakiye yüklemeniz gerekecektir. Geliştirilen dijital platformlarla bakiye yükleme, HGS bakiye sorgulama, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca PTT ve anlaşmalı bankaları kullanarak da HGS bakiye yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnteraktif ortamlar sayesinde HGS bakiye sorgulama, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye yükleme, HGS bakiye sorgulama, HGS geçiş ihlali nasıl yapılır bu haberimizde bunlar üzerinde duracağız.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Yükleme

Otoyol ve köprülerden hızlı geçmenizi sağlayacak olan HGS kartınıza bakiye yükleme işlemini interaktif ortamları kullanarak, kullandığınız bankaların internet bankacılığını kullanarak veya PTT veznelerinden kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiye sorgulama işlemi için öncelikle hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girerek üyelik oluşturmanız gerekmektedir. Üyelik işlemleri için sizden TC kimlik no veya Vergi no gibi bilgiler talep edilecektir. Bu bilgileri eksiksiz yaptıktan ve üyelik işlemlerini bitirdikten sonra Müşteri Hizmetlerine Giriş ekranına girerek oluşturduğunuz şifre ve diğer bilgilerle giriş yapabilir ve sistemde kartınızda ne kadar bakiye var sorgulamasını yapabilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Eğer HGS geçiş ihlali yaptığınızdan şüpheleniyorsanız, hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girerek Geçiş İhlali Sorgula seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfa da sorgulamak istediğiniz aracın Plaka numarasını girerek HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.