Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulama sayesinde trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz!

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yaptığınızda herhangi bir trafik cezanızı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama sayesinde trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz!

Hızla gelişen ve kendini ilerleyen bir teknoloji içinde ülkemiz kendini oldukça iyi bir konuma getirmiştir. Dünya çapında olan ilerleyiş internet gelişimi oldukça hızlı ve büyüktür. Bu hızı Türkiye’miz de yakından takip etmektedir. Artık sağlık, sosyal, eğitim ve buna benzer pek çok alanda internetin kullanıldığının farkındayız. Vatandaşlar en çok hangi alanlarda interneti kullanmaya başladıkları kurum ve kuruluşların dikkatini çekmiştir. Bu yönden de internetin kullanıldığı alanların yelpazesi oldukça geniştir. Bu genişleme hemen hemen birçok alana yayılmıştır. Son zamanlarda Emniyet Genel Müdürlüğünün de bu yönde yapmış olduğu çalışmalar oldukça göz önündedir. Trafiğe çıkan bunca vatandaşlarda internette ki uygulamaları oldukça yoğun ve aktif bir şekilde kullanmaya başlamıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hemen hemen her birimiz günlük hayatımız da trafiğe sürekli olarak çıkmaktayız. Trafikte karşılaşmış olduğumuz bazı sorunlar vardır. Bunlardan biri olarak köprü ve otoban geçişleri denebilir. Köprü ve otoban geçişlerinde yaşanan bazı problemler ile trafikte bazı sıkıntılar trafiğin aksamasına ve trafik kalabalığına sonuç doğurmuş olur. Trafikte vakit kaybetmemek amacı ile vatandaşlara yönelik geliştirilen uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistem uygulaması sayesinde sizler oldukça kolay bir şekilde geçiş hakkında kolaylık sağlamış olursunuz. Bu işlemlerden yararlanabilmek için öncelikle vatandaşların bazı aşamalardan geçmiş olmaları gerekir. Bunlardan ilki olarak da e-Devlet sistemine girişinizi sağlamak olacaktır. İnternetten online uygulamalardan yararlanmak için kullanılan e-Devlet hizmet portalı yine bu konuda vatandaşlara pratiklik sağlamıştır. Çünkü e-Devleti kullanmak hem çok kolay hem de çok basittir. Dolayısıyla işlemlerimiz bu sistem üzerinden gerçekleştirmek bizlere en akıllıca gelen yöntemlerden biri olmaktadır.

Haberin Devamı

Aklımıza gelen hemen hemen her türlü işlemi bu sistem üzerinden gerçekleştirebildiğiniz gibi HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemini de yine aynı bu sistem aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet resmi sorgulama sitesinin yelpazesi daha geniş olup size işlemlerinizde gerekli kolaylığı sağlamaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ve bu işlem gibi daha birçok işlemi gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Bu şifreyi elde etmek için hemen en yakınınızda bulunan bir PTT merkez şubesine nüfus cüzdanınız ile gitmeniz gerekir.

Şifrenizi aldıktan sonra ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ilgili e-Devlet resmi sayfasına girdiğinizde karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” adlı seçeneğe tıklayarak kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminiz için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” adlı seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfada HGS geçiş ihlali kayıtlarınızı çok kısa bir yöntemle öğrenebilirsiniz. Bu işlem dışında trafikte aracımıza ya da plakamıza bazı cezalar yazılabilir. Polis memurları araç sürücüleri trafikte gözaltına almış, trafikte hatalı sürüşte bulunan vatandaşlara ceza yazmaktadır.

Haberin Devamı

Trafiğe açık alanlarda kurallara uymayanları gözetlemek amacı ile trafik polisleri bulunur. Hız limitini aşan, yanlış sollama yapan, kural ihlali yapan vatandaşları denetim yapmak ve onlara ceza vermek için trafik polisleri bulunur. Bu şekilde trafiğin akışını sağlarlar. Ancak her alanda ve her yerde trafik polisleri bulunamayabilir. Yani her alan trafiğe açık olmadığı için trafik polisinin olmadığı yerlerde olabilir. Bu esnada devreye mobese kameraları girer. Trafik polisinin denetim yapamadığı alanlarda mobese kameraları araç kullanıcılarını kayıt altına alır ve canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne yansıtır.

Haberin Devamı

Bu şekilde kameralardan izlenen araç kullanıcıları hatalı bir sürüş gerçekleştirdiğinde hemen plakalarına ceza yazılır. Yazılmış olan cezalar ise evlerine ikamet etmiş oldukları adrese posta ile gönderilir. Lakin bu posta ne zaman gider, bizlerin eline ne zaman ulaşır orası bilinmez. Sonuçta ulaşamama gibi bir durumda olabilir. Çünkü sonuçta postada aksaklıklarda yaşanabilir. İşte bizlerin eline ulaşamama ihtimali olduğu için bizler plakamıza ceza kesilip kesilmediğini öğrenemeyiz. Ve ceza olup olmadığını bilmediğimiz için ödemeyi de gerçekleştiremeyiz. Ödemeyi belirli tarihler arasında gerçekleştirmez isek bu ceza katlanır. Belki de minimum olan cezanın tutarı maksimuma ulaşabilir. Bu nedenle internetteki online trafik cezası sorgulama işlemlerini kullanarak plakanıza yazılan ya da yazılmış olan bir ceza olup olmadığını büyük bir kolaylıkla öğrenebilirsiniz.