Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulama- HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri!

HGS geçiş ihlali sorgulama yaparak herhangi bir cezanız var mı öğrenebilirsiniz. Bunun yanında HGS bakiye sorgulama ve yükleme yaparak ceza almanızı engelleyebilirsiniz. Detayları haberimizde.

HGS geçiş ihlali sorgulama- HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri!

Modern yüzyılın gelişen teknolojisini karayollarında aktif olarak kullanarak, trafikte yaşanan yoğunluk başta olmak üzere pek çok soruna çözüm getirebilmeyi amaçlayan Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortak yürütülen çalışma ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Hızlı Geçiş Sistemi, trafikte otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerindeki araç sürücülerinin gerçekleştirdikleri işlemlerden dolayı ortaya çıkan trafik yoğunluğunun büyük oranda ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Özellikle OGS ve KGS gibi çağın gerisinde kalan sistem mantığında çalışan ücretli geçiş sistemlerinin kullanıldığı gişelerde, araç sürücülerinin kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalıyor. Bu durum trafikte oldukça ciddi bir trafik yoğunluğun oluşmasına yol açıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern mobil teknolojik altyapıya sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sisteminde araç sürücülerinin araçlarının ön camlarının görünen bir kısmına yapıştırılan HGS etiketi gişeden geçiş esnasında iletişime geçerek, ödeme işlemini yaparak, aracı durdurmaya gerek kalmıyor. Böylelikle artık trafikte köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden kaynaklı herhangi bir trafik sorunun yaşanması sağlanabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan online HGS bakiye sorgulama hizmetleri ile de HGS’de bakiye yönetimi çok daha kaliteli ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinden kolay bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan HGS bakiye sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyen araç sürücülerinin öncelikle online hizmetlere üye olmaları gerekiyor. Araç sürücülerinin PTT şubelerinden araç ruhsatları ve kimlikleri ile alabildikleri HGS kartlarında bulunan güncel bakiye durumunu öğrenebilmelerine yardımcı olan HGS bakiye sorgulama işlemine internetin bulunduğu her yerden kolay bir şekilde öğrenebilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında HGS bakiye sorgulama işlemi için üyelik işlemleri sayfadaki ‘müşteri hizmetleri giriş’ bölümündeki ‘yeni üye’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Bu üyelik ekranında T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre belirleme ile üyelik işlemleri tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üye olan araç sürücüleri kolay bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri bakiye durumuna göre HGS bakiye yükleme işlemlerini ise PTT şubelerinin yanı sıra benzin istasyonlarından da kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Araç sürücülerinin çeşitli sebepler dolayısı ile HGS ücretli geçiş sisteminde gişelerden geçiş ihlalleri durumunda internet üzerindeki PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri için herhangi bir üyelik işlemi gerekmediği gibi geçiş ihlali sorgula ekranından sadece araç plaka bilgisini girmek yeterli oluyor. Böylelikle HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.