Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama sayesinde aracınıza ait ceza olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nereden ve nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gün içinde birçok trafik sorunu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Trafik sorunları en çok büyük metropol şehirlerde büyük sıkıntılar yaratıyor. Bu sıkıntıların en başında trafikte saatlerce beklemek bulunuyor. Büyük şehirler de bulunan ücretli olan otoyol ve köprüler de trafiğin daha da sıkışmasına sebep oluyor. Buna bağlı olarak da trafikte geçirilen süre uzuyor. Ücretli otoyol ve köprüler de yaşanan bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS uygulamasına geçilmiştir. Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte artık bu yollarda bekleme yapılmadan ücretli otoyol ve köprülerden geçilebiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Bu sistemle birlikte yavaş ilerleyen trafiğin daha da yavaşlamasının önüne geçiliyor. Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanmak için HGS kartınızın olması gerekmektedir. HGS kartınız yok ise bu sistemden yararlanamazsınız. HGS kartını ise bir PTT şubesi ya da anlaşmalı bir bankadan alabilirsiniz. Kartınızı bu şekilde aldıktan sonra karta para yükleyip kartınızı kullanabilirsiniz. Bu yazımız da sizler için HGS kartınızda bakiyenizin olup olmadığını nasıl internet üzerinden öğreneceğinizi ayrıca kartınızda bakiye yokken Hızlı Geçiş Sistemini kullanıp kullanmadığınızı yani geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı nasıl öğreneceğinizi kısaca anlatacağız.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemini kullanmak istiyorsanız HGS kartınızın olması gerekmektedir. HGS kartınızı nereden alacağınızı yukarıda anlattık. Bu bilgiler ışığında bakiye sorgulama işlemi için yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ediniz.

Bakiye sorgulama işlemini yapabilmek için öncelikle yapmanız gereken http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine tıklamaktır.

Bu linke tıkladıktan sonra açılacak olan sayfanın sağ üst kısmında yer alan Müşteri Hizmetleri Giriş sekmesine tıklayınız.

Bu sekmeye tıkladığınız da karşınıza 3 seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler üye olun, şifremi unuttum ve aktivasyon iletisini kaybettim seçenekler olup buradan üye ol seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Üyelik işlemi için ise sizden TC kimlik numaranız yada vergi numaranızı girmeniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra üyelik esnasında belirlemiş olduğunuz şifreyi giriniz. Ardından son işlem olarak ise sorgulama butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan HGS kartınız da bakiyenin olup olmadığını öğrenebilir ve geçiş ihlali yapmamak için kartınıza bakiye yüklemesi yapabilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Geçiş ihlali sorgulama işlemi HGS kartınız da bakiyenin olmadığı durumda geçiş yapıp yapmadığınızı öğrenmeniz için sisteme koyulmuştur. Geçiş ihlali sorgulama işlemi de bakiye sorgulama işlemi gibi internet üzerinden sorgulanabilmektedir. Sorgulama işlemi için yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ediniz.

Geçiş ihlali sorgulama işlemi için öncelikle http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu adrese tıkladığınız da ise açılan sayfanın sağ üst kısmında yer alan geçiş ihlali sorgulama butonuna tıklayınız.

Açılan sayfada sizden herhangi bir üyelik işlemi ve şifre talep edilmeyecektir. Sisteme sadece plakanızı yazarak giriş yapabilir ve böylelikle geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz.