Gazete Vatan Logo

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama yaparak trafik cezanız var mı öğrenin!

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerini yaparak herhangi bir trafik cezanız var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak oldukça basit. Nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama yaparak trafik cezanız var mı öğrenin!

Günümüz imkanları dahilinde, işlemlerimizi vakit kaybetmeden internet üzerinden kolaylıkla yapmaktayız. Bu anlamda ise, eğitimden, sağlığa kadar devletimiz başta olmak üzere bizlere bu imkanı tanımaktadır. Bu imkanlar ile birlikte, artık kurumlara giderek uzun kuyruklarda beklememize gerek kalmamıştır. İnternet üzerinden yapacak olduğumuz birkaç basit işlem ile birlikte, işlemlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan birisi ise HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama- Trafik cezası sorgulama işlemleridir. Bu yazımızda sizlere bu işlemlerinizi internet üzerinden nasıl kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS açılımı ile, hızlı geçiş sistemi demektedir. Otomotivin ve trafiğin artmasına bağlı olarak bizlere sunulmuş olan bu uygulama ile birlikte kolay ve güvenilir bir biçimde işlem yapmaktadırlar. Bu uygulama ile köprü ve otoyollarda trafiğin sıkışma durumunun aşılması amaçlanmaktadır. Bu sayede ülkemizde büyük bir sorun olan köprü ve otoyollardan vakit kaybetmeden geçmeniz mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizde ilk olarak, HGS Bakiye sorgulama işleminizi nasıl gerçekleştireceğinizin bilgisini vereceğiz. Bu işleminizi gerçekleştirmek için ilk yapmanız gereken ilgili uygulamaya üye olmanızdır. Bu uygulama sayesinde sisteme girmiş olduğunuz GSM numarasına, bakiye bilgileriniz gelmektedir. Online işlemler için ise, PTT'nın bizlere sunmuş olduğu sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

Sistem üzerinde sizden istenmekte olan bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Bu sistemde sizlerden T.C. kimlik veya vergi kimlik numaranızı, e-posta adresinizi, şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Son olarak, güvenlik kodunu girmeniz ile birlikte sisteme üye olabilirsiniz. Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra, sistem üzerinden işlemlerinizi yapabilir ve bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizde geçiş ihlali sorgulama işleminizi de yine benzer bir şekilde yapabilirsiniz. Geçiş ihlali sorgulama işleminizi ise yine HGS sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için ise sistem için ilk olarak ekranda geçiş ihlali sorgula yerine tıklamanız gerekmektedir.

Bu sistem üzerinden sizden istenmekte olan araç plaka bilginizi girmeniz gerekmektedir. Ardından güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra sisteme girişinizi yapabilirsiniz.

Bunlara ek olarak ise, HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizi, KGS ve OGS üzerinden de rahatlıkla yapabilirsiniz. Geçiş İhlali Sorgulama işleminizi Karayolları Genel Müdürlüğü sayfasından yapabilirsiniz. Bu uygulama üzerinden yapacak olduğunuz işlemler için yalnızca aracınızın plakasını girmek yeterli olacaktır. Bu bilgi girişinizin ardından sisteme giriş yaparak bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama- Trafik cezası sorgulama işleminde trafik cezası sorgulama işleminizi de online işlemler sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak online işlemlerin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne giderekte trafik cezanızı öğrenebilirsiniz.

Trafik konusunda halen ülkemizde birçok sorun bulunmaktadır. Bu kapsamda bireylerin daha bilinçli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, kurallar yardımı ile bireylerin daha dikkatli olmaları hedeflenmiştir. Bu kapsamda bir çok cezai yaptırım uygulanmaktadır. Birçok kişide trafik bu konuda trafik cezası yemektedir. Bu cezalarınızı sorgulama işleminizi de internet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden trafik cezanızı öğrenmek için TC kimlik numaranız ve aracınızın plaka bilgisi yeterli olacaktır. Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi 2 farklı şekilde yapabilirsiniz. Yazımızda sizlere verecek olduğumuz bilgiler yardımı ile 2 seçenekten dilediğiniz ile sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu işlemlerden birisi, EGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlem iken, bir diğeri ise, vergi dairesi internet sitesi üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. Yazımızda ilk olarak EGM sistemi üzerinden nasıl işlem yapabileceğiniz hakkında bilgi vereceğiz. EGM sistemine giriş yapmak için sizden istenmekte olan adınız, soyadınız, doğum yılınız ve TC kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerinizden sonra sisteme girebilir ve bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise, vergi dairesi sistemi üzerinden yapacak olduğunuz sorgulama işlemidir. Bu sorgulama işleminizi ise, aracınızın plaka numarası, özel plaka bilgisi, TC kimlik numaranızı veya vergi kimlik numarınızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Bunlara ek olarak ise, tescil tarihinizi de girmeniz gerekmektedir. Bu adımlardan sonra, trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz. Aynı uygulama sistemi üzerinden dilerseniz, trafik cezası ödeme işleminizi de yapabilirsiniz.

Yazımızın devamında sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler kapsamında, sizlerde kurumlara gitmenize gerek kalmadan 7 24 online işlemler sayesinde HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama- Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.