Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemlerini PTT’nin online hizmetlerinden yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde karayollarında zorluk çekmeyeceksiniz. Detayları haberimizde.

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, trafik sıkışıklıklarının önüne geçmek için kurulmuş bir sistemdir. Her gün karayolları üzerinde geçiş yapılmaktadır. Ayrıca oluşan yığılmalardan dolayı trafik sıkışıklıkları da oluşmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için gişeler oluşturulmuştur. Bunda ki amaç karayolları ve köprüler üzerinde ki geçişleri hızlandırmak ve sıkışıklıkları önlemektir. Ücretlendirme sistemine geçilmiş ve ilk olarak kartlı sistem kullanılmaktaydı. Ancak oluşan dur kalklardan dolayı trafik sorunu çözülememiştir. Bu dur kalkların önüne geçmek için kartsız ve dur kalka olanak vermeyen bir sisteme geçildi. HGS adı altında kullanılan bu sistem de belirli bir aygıt üzerinden belirlenen ücret, geçiş işlemi sırasında otomatik olarak çekilmektedir.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS sistemini kullanabilmek için belirli bir kayıt işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. HGS cihazınızı almanız, kayıt yaptırmanız ve içerisine yükleme yapmanız gerekmektedir. PTT şubelerinden ve benzinliklerden HGS cihazınızı temin edebilir ve yükleme yapabilirsiniz. İçerisinde gerekli ücret bulunduğu sürece geçiş işleminizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Yetersiz bakiye ile geçiş yapılmasının cezası da bulunmaktadır. Bu yüzden sürekli kontrol etmeniz gerekmektedir. Ayrıca HGS cihazı olmadan geçiş yapmanız da cezalı duruma düşmenize sebep olacaktır.

Haberin Devamı

Kayıt yaptırma, para yükleme ve HGS cihazının içerisinde ki miktarın takip işlemi uğraştırıcı ve zaman kaybıdır. Tüm bu işlemleri internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilmek için hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu sayfadan tüm HGS işlemlerinizi yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz HGS işlemlerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyecek olursak.

Bu işlemlerden biri geçiş ihlali sorgulamadır. HGS cihazınız olmadığında yada içerisinde gerekli miktarın bulunmadığı zamanlar da geçiş yaptığınızda cezalı duruma düşeceğinizden bahsetmiştik. Ancak emin olamadığınız durumlarda cezalı duruma düşüp düşmediğinizi internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için girmiş olduğunuz HGS sayfası üzerinde en üst kısımda bulunan Geçiş İhlali Sorgulama butonuna tıklayınız. Karşınıza ufak bir pencere açılacaktır. Bu sayfa üzerinde sadece araç plaka numaranızı girerek ve güvenlik kodu bilgisini doldurup, “Sorgula” butonuna basarak geçiş ihlali sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapabileceğiniz diğer işlemler ise bakiye yükleme ve bakiye sorgulama işlemleridir. Tüm bu işlemler için üye olunması gerekmektedir. Yine ana sayfa üzerinden sağ üst kısımda yer alan Müşteri Hizmetleri Giriş butonuna tıklayınız. Aynı şekilde bir alt sekme açılacaktır. Üyelik bilgileriniz bulunmakta ise e-posta ve şifre bilgileri ile birlikte güvenlik kodunu girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Üyelik bilgileriniz bulunmamakta ise sol kısımda yer alan Üye Olun butonuna tıklamanız gerekmektedir. Üyelik işleminizi tamamladıktan sonra kullanıcı bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ayrıca sisteme E-Devlet Şifresi ile Giriş seçeneğine de sahipsiniz. Giriş işlemlerinizi yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama ve bakiye yükleme hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece sık sık yapmanız gereken bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı