Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulama ve trafik cezası sorgulama nereden yapılır?

HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemlerinin yanında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini online internet hizmetlerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden sorgulayabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ve trafik cezası sorgulama nereden yapılır?

Günümüzün hızla gelişen teknolojisiyle birlikte artık trafikteki araç sayısında da oldukça hızlı bir artış yaşanıyor. Bu durum Türkiye’deki son derece sorunlu olan trafiğin tam anlamıyla çıkmaza ve kaosa girmesine yol açıyor. Özellikle de günümüz modern çağında hızla gelişen teknolojiyle birlikte artık araç sayısının çoğalması çeşitli ücretli geçiş noktalarında da trafik sıkışıklığının yaşanmasına yol açabiliyor. Bu durumun engellenebilmesi ve trafikte araç sürücülerine daha konforlu bir araç sürüş deneyimi sunabilmek amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Özellikle de araç sürücülerinin karayollarında bulunan otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araçlarını durdurarak, kart okutmakla uğraşmaları sıkışık olan trafiğin durma noktasına gelmesine ve kilometrelerce araç kuyruğunun oluşmasına yol açar. Bu durumda trafikte büyük bir tıkanıklığın yaşanmasına yol açıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de karayollarında köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerindeki bu köhnemiş ve ihtiyacı karşılamayan geçiş sistemlerinden kaynaklı trafiğin sıkışmasını engelleyebilmek amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte Türkiye’de karayollarında çok daha çağdaş ve çok daha modern bir ücretli geçiş sistemi kullanılmaya başlandı. Araç sürücülerinin PTT şubelerinden kimlik ve araç ruhsatı ibrazı ile aldıkları HGS kartının yanında verilen ve aracın ön camında kolay görünen bir kısma yapıştırılan HGS etiketi, HGS ücretli geçiş gişesindeki sistem ile geçiş esnasında etkileşime geçerek, mobil olarak HGS geçiş ödemesini bakiyeden alıyor. Bu sistem araçların bakiye yetersizliği gibi durumlar dolayısıyla geçiş ihlali yapabilmesine de neden olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından HGS bakiye sorgulama işlemleri ise üyelik gerektiriyor.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama işlemleri vatandaşlar tarafından PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan müşteri hizmetleri giriş penceresindeki yeni üye ekranından üyelik işlemleri yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar T.C. kimlik numarası, e-posta ve şifre girerek, üye olabiliyor ve HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. Ayrıca vatandaşlar HGS bakiye yükleme işlemlerini de sadece PTT şubeleriyle sınırlı kalmayarak, pek çok farklı noktadan yapabilme imkanına sahip olabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti sunuluyor.

Bu şekilde internet kolaylığında güncel kart bakiyesini en kolay ve en hızlı şekilde öğrenebilme imkanına HGS bakiye sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. HGS kart kullanıcısı araç sürücüleri internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından son derece pratik bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayarak ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından üyeliksiz ve şifresiz olarak HGS geçiş ihlali sorgulama yapabiliyor.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Her birimiz gerek yaya olarak gerek araçlı olarak trafiğe çıkmaktayız. Ülkemizde ulaşım özellikle de metropol şehirlerde daha da zordur. Çünkü böyle şehirlerde yaşayan insan sayısı fazladır. Durum böyle olunca da araç sahibi olan aile sayısı da daha da artmaktadır. Üniversiteye giden öğrenciler bile her ay sürekli otobüs, metro parası vermektense geliri iyi olan ailelerinden araç alarak bu işlemi daha da kolaylaştırırlar. Ulaşımda kullanılan araçların sayısı arttıkça trafikte işlenen cezaların sayısı da doğal olarak artmaktadır.

Trafikte işlenebilecek olan kazaları önlemek amacı ile vatandaşların trafikte hal ve hareketlerini inceleyen trafik polisi memurları da görevlerini yerine getirmeye başlamışlardır. Trafiğe açık alanlarda polis memurları araç kullanıcılarını takibe alırlar. Her hangi bir yanlış kullanımda bulunan vatandaşları tespit ederlerse araçları durdurarak gerekli işlemleri yapıp araç sürücülerine ceza yazarlar. Ancak her alan trafiğe açık alan değildir. Yani bazen trafik polis memurlarının olamayacağı trafiğe kapalı alanlarda olabilmektedir. Bu durumda vatandaşlar tabi ki de yine dikkati elden bırakmamaları gerekir. Çünkü hem kendi canlarını hem de karşılarında ki insanların canlarını riske atmaya kimsenin hakkı yoktur.

Haberin Devamı

Trafiğe kapalı alanlarda vatandaşların araç içindeki kullanımlarını ölçen ise mobese kameralarıdır. Bu mobese kameraları sayesinde trafik polis memurlarının olamadığı durumlarda vatandaşların göstermiş oldukları trafikte ki durumları Emniyet Genel Müdürlüğü merkez binasına yansıtılır. Buradan polis memurları yine trafikte yanlış sürüş yapan vatandaşların araç plakalarını not alırlar ve araç kullanıcılarının plakalarına ceza yazabilirler. Bu yazmış oldukları cezaları araç kullanıcılarına iletmek amacı ile vatandaşların ikâmet etmiş oldukları adrese posta yolu ile gönderilir. Ancak bu posta bizim elimize ne kadar süre içinde ulaşır orası tam net değildir. Hatta ve hatta bu posta bizim elimize geçmeyebilir. Bu açıdan aracımızın plakasına caza yazılıp yazılmadığını riske atamayız çünkü plaklara yazılan ücreti en kısa zamanda ödememiz gerekir. Aksi takdirde kesilen cezanın miktarı artar bu cezaya faiz uygulanır.

Günümüzün akıllı teknolojileri ile internete erişim sağlayabildiği her yerden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden erişim sağlayabiliyor. İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ sayfasında birkaç dakika içerisinde trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki bu sorgulama ekranında gerçekleştirilebilen sorgulama işlemi için vatandaşın plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sayfa içerisinde yer alan özel uyarılara da dikkat ederek, tamam seçeneği ile trafik cezası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Böylece oldukça kısa bir zaman dilimi içinde aracınızın plakasına yazılmış olan herhangi bir ceza olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Üstelik buradan ceza hakkında detaylı bilgi sahibi bile olabilirsiniz.