Gazete Vatan Logo

Hayatımızı park etmiştik şimdi devam edeceğiz!

Hayatımızı park etmiştik şimdi devam edeceğiz!

Balyoz davasında tutuklanan babaları için eylemler yapıp aylarca cezaevinin yollarını arşınlayan asker kızları VATAN’a konuştu: “Bu babalarını yalnız bırakmayanların başarısı. Vazgeçmedik, kavuştuk”

Onlar hiç pes etmedi. İlk iddialar ortaya atıldığı andan itibaren babalarına hep güvendiler. Kimi eylemlerde, kimi avukat olarak davalarda duyurmaya çalıştı sesini. Ve sonunda babalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Tülin Alan, MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan’ın kızı. Verdiği mücadeleyi ve yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:

‘1225 gün sonra...’

“Babalarımızdan ne bizler ne de annelerimiz vazgeçti. Onlara sonuna kadar güvenip her an yanlarında olduk. Tahliye haberini alıp babama kavuştuğum o an mutluluk ve şaşkınlık hakimdi. 1225 gün sonra babamız bizimle aynı evdeydi. Babama sarıldım. Doya doya öptüm. Uzun uzun sohbet ettim. Cezaevinde dakikalara takılan sohbetimiz 1225 gün sonunda dakikalara takılmadı.”

‘Rüya mı gerçek mi?’

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un kızları Nil ve Burcu, yaşadıklarının gerçek olduğuna inanamıyor. Sanki herşey bir rüya gibiydi: “Aslında bütün gün rüya mı gerçek mi tam çözemediğimiz bir gündü. Bekleyiş, kavuşma vs. Hepsini sanki biz değil de başkaları yaşıyormuş, biz de karşıdan seyrediyormuşuz gibi geldi bize. Ancak sabah gerçekten idrak ettik diyebiliriz. Dün çok sevinçli, coşkulu ve mutluyduk. 3.5 sene önce park ettiğimiz hayatlara devam edebileceğiz.

Haberin Devamı

‘İlk müvekkilim özgür’

Emekli Deniz Albay Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek, babası için müthiş bir hukuk mücadelesi verdi. Şimdi tahliye sevinci yaşıyor: “Babam tutuklandığında stajyer avukattım. Bir süre sonra avukatlık ruhsatnamemi alarak onu savunmaya başladım. 1515 gün boyunca da bu böyle devam etti. Önceki gün verilen karar sonunda babamı ve müvekkili dört duvarın arasından çekip aldık. İlk müvekkilim artık özgür. Çok mutluyum.”

‘Yemin etmem’ demedim

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Alan, “Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız” dedi.

Haberin Devamı

Kedilere de tahliye!

Tutuklu bulundukları Mamak Askeri Cezaevi’nden tahliye olan askerlerle birlikte kediler de “tahliye” oldu. Serbest kalan askerler, cezaevi avlusunda besledikleri kedileri de yanlarında götürdü.

İşte o mahkeme

Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 88 sanık, salı günü Anadolu Adalet Sarayı’ndaki 450 kişilik konferans salonunda hakim karşısına çıkacak. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülecek yargılama için Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda hazırlıklar son hızla devam ediyor. Görevliler konferans salonuna öncelikle portatif bir kürsü kurdu. Ses ve görüntü sistemi de kurulan salonda iki ekran bulunuyor. Duruşmayı izleyiciler ve basın mensupları balkon bölümünden takip edecek. Avukatlar ve sanıklar ise alt bölümde yer alacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre hazırlıkların 24 Haziran Salı gününe kadar tamamlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı