Gazete Vatan Logo

Havrita uygulaması nedir? Başıboş Köpek Haritası Havrita kapatılıyor mu? Sokak köpekleri öldürülüyor mu?

Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor” tartışması büyüyor. Hayvanseverler Başıboş Köpek Haritası Havrita’nın köpeklerin zehirlenmesinde etkisinin olduğunu, Havrita’nın köpekleri hedef gösterdiği iddia ederek uygulamasının kapatılmasını istiyor. Peki, Havrita uygulaması nedir? Başıboş Köpek Haritası Havrita kapatılıyor mı? Sokak köpekleri öldürülüyor mu? İşte iddialarla ilgili detaylar…

Havrita uygulaması nedir? Başıboş Köpek Haritası Havrita kapatılıyor mu? Sokak köpekleri öldürülüyor mu?

Havrita (Başıboş Köpek Haritası) sosyal medyanın gündeminde! Hayvanseverler “Havrita’da işaretlenen sokak köpekleri öldürülüyor” iddiası ortalığı karıştırdı. Hayvanseverler Havrita uygulamasının kapatılmasını istiyor. Pek çok kişi de uygulama ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Havrita uygulaması nedir? Başıboş Köpek Haritası Havrita kapatılıyor mu? Sokak köpekleri öldürülüyor mu? İşte iddialarla ilgili detaylar…

HAVRİTA NEDEN KAPATILMAK İSTENİYOR?

Sokak köpeklerinin yerlerini tespit için kullanılan Havrita (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için hayvanseverler sosyal medyada kampanya başlattı. Hayvanseverler, sokak köpeklerini hedef gösterdiği ve toplu olarak başıboş köpeklerin toplu olarak zehirlendiği gerekçesiyle sitenin kapatılmasını istiyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan hayvanseverler, son zamanlarda artan sokak köpeği zehirlenmelerinin Havrita’nın sokak köpeklerini hedef göstermesi sonucu gerçekleştiğini iddia ediyor.

HAVRİTA'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Havrita-Başıboş Köpek Haritası’nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak ise Havrita’nın “Burada köpekler gösterilmiş gidin zarar verin” gibi bir çağrısı, misyonu olmadığını söyledi. Koçak, “Bir müptezel köpeğe kötülük yapmak istiyorsa ‘haritadan bakayım’ demez. İki günlük linç kampanyasından sonra uygulama girişlerinde artışlar oldu. 1 saat öncesinde 3 bin 542 giriş yapıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

SOKAK KÖPEKLERİ ÖLDÜRÜLÜYOR MU?

İşaretlemelerin iyi niyetli olmadığını vurgulayan Av. Ekmekçi, “Havrita sokakta köpek istemeyen, hayvanların toplatılıp öldürülmesini isteyen kişilerin oluşturduğu bir uygulamadır. Sokakta görülen köpeklerin işaretlenmesini istiyorlar. Her yerden işaretlemeler yapılıyor. Bu işaretlemeler iyi niyetli değil çünkü işaretlenen yerde aynı gün ya da ertesi gün köpek öldürme vakaları duyuyoruz. Bize bu yönde ihbarlar geliyor. Bakıyoruz uygulamada işaretlenmiş yer mi diye evet öyle olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

HAVRİTA UYGULAMASI NEDİR?

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Başıboş Köpek Haritası 'Havrita', sokakta yaşayan köpeklerin yerlerini tek tek gösteriyor.

Haberin Devamı

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita'da mahallelerinde köpek gören insanlar, hayvanların fotoğraflarını çekerek yayımlıyor.