Gazete Vatan Logo

‘Hastayım ama hesap sormak için geldim’

‘Hastayım ama hesap sormak için geldim’

Hatay’da 2 Haziran 2013 gecesi Gezi Parkı protestoları sırasında başından biber gazı kapsülüyle vurulan Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili davaya, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir’de devam edildi.

Anne Hatice Cömert duruşmaya Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’la birlikte geldi. Polisin etrafında kuş uçurtmadığı adliyede konuşan Hatice Cömert, “Ben yaşlı, hasta bir kadınım. Ancak Abdullah’ın, sizin hatırınız için, adalet için, hesap sormak için Balıkesir’e geldim. Bu katillere kim cesaret veriyor, kim emir verdiyle Allah onu kahretsin, belasını versin. Bizim evlatlarımızı da hükümet evladı değil mi?” diye konuştu.

Duruşma öncesi ağabey Adnan Cömert, “Ben mahkeme başkanına Müslüman olup olmadığını sorduktan sonra, ondan Kuran-ı Kerim’e el basmasını isteyeceğim. Böylece hem çeşitli yerlerden gelebilecek baskılara direneceğine, hem de adil yargılama yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Sanık polis A.K., ‘olası kastla insan öldürmek’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı

Savcı uyumuş

Duruşmayı bazı CHP milletvekilleri de izledi. Davayı izleyenler, bir ara savcının uyuyakaldığı ve uyarı üzerine “Pardon” diyerek uyandığını anlattı.