Gazete Vatan Logo

Gülsuyu’nda halk çeteye karşı nöbette

Mahalleli gece sokaklarda silahlı olarak nöbet tuttu

Gülsuyu’nda solcular ve halk ile çeteler arasında gerginlik sürüyor. Önceki akşamki yürüyüşe açılan ateşte bir kişi öldü. Mahalleli gece sokaklarda silahlı olarak nöbet tuttu, sabah polis operasyon düzenledi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde iki ay önce 9 kişinin ayaklarından vurulmasıyla başlayan gerginlik önceki gün mahallede yürüyüş yapan kişilere kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş edilmesiyle tırmandı. Olaylarda dört kişi yaralanırken başından vurulan Hasan Ferit Gedik yaşamını yitirdi. Olayda başına kurşun isabet eden Gökhan Aktaş’ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken dün sabaha karşı operasyon düzenledi. Başta İstanbul olmak üzere üç ilde düzenlenen baskınlarda 20 kişi gözaltına alınırken 12 ruhsatsız silah ele geçirildi. Silahlardan birinin üzerinde kan lekesi bulunduğu belirtildi.

Mahalleli nöbet tuttu

Olayın ardından uzun namlulu silah ve tabancalar bulunan yüzleri maskeli bir grup yollarda barikat kurarak kapattı. Eli silahlı kalabalık, “Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız” yazılı pankart açıp sloganlar attı. Maskeli bazı örgüt üyeleri, “Bu saldırılar karşısında mahallemizi terk edip gideceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz devrimciyiz. Şimdi mahallemizi ele geçirmek isteyenlere karşı direniyoruz” dedi. Polis yetkilileri ise olayın uyuşturucu satıcıları ile örgüt arasındaki rant çatışmasından kaynaklandığı dile getirdiler.

250 bin liralık uyuşturucu yakıldı

Gülsuyu halkı ise uyuşturucu çetelerini semtlerinde istemediklerini belirterek, şunları ileri sürdü. Bir mahalleli “Torbacıların elinden aldığımız 250 bin TL değerindeki uyuşturucu ve bir torba parayı Heykel Meydanı’nda yaktık. Bizim rant amacımız yok. Uyuşturucu satıcılarını mahallemizde istemiyoruz. Bu harika yeri kentsel dönüşüm ile peşkeş çekmek istiyorlar. Bizleri sindirip buralardan atmak için oynanan bu oyunu direnerek bozacağız” dedi.


‘Sorumlu Vali ve Emniyet’

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Gülsuyu’nda yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray ve kardeşi Barış Eriş Gedik ile yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklama yapan Tuncel, şunları söyledi: “Ne yazık ki Gülsuyu’nda bir genç daha katledildi. Biz bu konuya daha önce dikkat çekmiştik. Bir basın toplantısıyla ’Maltepe Gülsuyu’nda neler oluyor?’ diye hükümete sorular sormuştuk. İstanbul Valiliği’ne ve Emniyeti’ne sorular sormuştuk. Bu olaylar yeni değil. Daha önce özellikle orada uyuşturucu çetelerinin, oradaki halka yönelik bir saldırısının olduğunu, oradaki esnafa yönelik saldırıları olduğunu ve orada uyuşturucu çetelerine karşı sesini duyurmak isteyen bu konuda basın açıklaması yapmak isteyen, kamuoyu yaratmak isteyenlerin üzerinde de büyük bir baskı oluştuğunu ifade etmiştik. Ne yazık ki o günden bu güne hükümet tedbir almadı. İstanbul Emniyeti tedbir almadı. Bugün bir genç katledildi. Bir gencin de durumu ağır. Bugün bu göz göre göre geldi aslında. Daha önce 9 genç yine ayağından vurulmuştu. Bu katliamdan sorumlu aslında İstanbul Valiliği ve Emniyeti’dir. Yani başka toplumsal olaylarda devletin bütün gücünü kullanan emniyet, Gülsuyu’ndaki çeteleri bertaraf etmekte ne yazık ki isteksiz. Biz bu katliamı bir kez daha kınıyoruz. Bunun hesabının sorulacağını bir kez daha ifade ediyoruz. İstanbul Valiliği bunun hesabını vermek durumunda.”

Haberin Devamı