Gazete Vatan Logo

Gül-Eroğlu buluşması

Kayserili iki Cumhurbaşkanı, İstanbul'da Kayserililer Kahvaltısı'nda bir araya geldiler

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül, İstanbul’da Geleneksel Kayserililer Kahvaltısı’na katıldı. Esma Sultan Yalısı’ndaki buluşmaya Gül gibi Kayserili olan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da geldi. Gül, KKTC’deki seçimler sonrası dünyanın farklı beklentiler içine girdiğini ama Derviş Eroğlu’nun ilk adımları ve ilk icraatlarıyla dünyayı şaşırttığını belirterek, şöyle dedi: “Arzumuz şu, Akdeniz’de KKTC ve Kıbrıs Rum Yönetimi sorunlarını konuşarak çözsünler, gerçekçi bir şekilde çözsünler. Adanın gerçeklerini dikkate alınarak çözülsün ve çözüldükten sonra bir daha problemle karşılaşılmasın. Ondan sonra küçük bir adada ortak birçok projeler olur. Yeri gelir ortak havaalanları olur, yeri gelir ortak enerji ve su projeleri olur. Daha da genişler bu, Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs’ın tamamı. Doğu Akdeniz’de büyük bir işbirliği alanı haline gelir.”

Gül, İstanbul Boğazı’nı göstererek, “Kayseri’de böyle bir boğaz yok. Gerçi, arkadaşlar, barajla denizi Kayseri’ye getirdiler, iklimi değiştirmeye başladılar ama bizim de Erciyes gibi görkemli, ihtişamlı dağımız var. Ne zaman Kayseri’ye doğru yaklaşırken görsem, ne zaman resimlerine baksam, gerçekten çok hislenirim ve heyecanlanırım. Sanki Boğaz’ı seyreder gibi seyrettiğim bir dağ Erciyes dağı. Hatta çok iddia ederim, bu kadar güzel bir dağ nerede var diye, dünyanın bir çok yerini görmüş biri olarak” dedi.



KORE GEZİSİNE 6 GAZİ EŞLİK ETTİ

Gül’ün Güney Kore ziyaretine 6 Kore gazisi de eşlik etti. Kore Savaşı’nın başlangıcının 60. yıldönümü olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte aynı uçakta Güney Kore’ye hareket edecek olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sosyal İşler Başkanı ve Kore Gazisi Yaşar Eken, “Kore savaşından sonra Güney Kore’yi bazılarımız ilk defa ziyaret edecek. Oradaki şehitlerimiz ziyaret edecek olmanın mutluluğunu duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı