Gazete Vatan Logo

Gül’e çağrı! 'Bir şey denilmeyecek mi?'

Birçok CHP’li vekilin fişlendiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Cumhurbaşkanı Gül’e “Bu iddiaların ardından bir şey denilmeyecek mi?” diye çağrı yaptı. CHP’li Tarhan: “Seçimler dizayn edildi”

CHP’de bazı milletvekilleri ile yerel yöneticilerin fişlendiğine yönelik haber ve belgeler, ana muhalefet partisini hareketlendirdi, ama şaşırtmadı. Fişlenenler arasında Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Levent Gök, İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Mevlüt Dudu ile eski milletvekili Fuat Çay yer alırken, bu isimlerin yanı sıra 4 yöneticinin daha olduğu öğrenildi. Bu isimlerin CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve eski Sayman Hurşit Güneş ile Grup Başkanvekili Muharrem İnce olduğu kaydedildi. CHP, konuyu bugün MYK’da ele alacak.

‘İktidar kullanacak’

Parti kulislerinde yerel seçimler yaklaştıkça fişleme, izleme ve dinlemelerin “iktidar tarafından” kullanılacağı konuşuluyor. CHP’de fişleme ve dinlemeleri MİT’in yaptığı görüşü hakim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aylar önce, “Dinleniyor ve izleniyoruz” dediğini hatırlatarak, “Kimse çıkıp bir şey demedi, yalan demedi. Bizi arayıp da ‘Bu iddianız nedir’ diye soran olmadı. Başbakan derin dehlizlerden bahsediyordu, şimdi o dehlizleri kendisi yapıyor. İstihbarat birimleri CHP’ye enerji harcayacağına Reyhanlı olayı için harcasaydı insanlar ölmezdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de seslenen Tekin, “Bu fişleme iddiaları, dinleme iddialarının ardından bir şey denilmeyecek mi?” diye sordu.

‘Karanlık olaylar artacak’

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, fişleme belgelerine ilişkin, “Biz zaten söylüyorduk, biliyorduk. Devletten bağımsız yapılabilmesinin imkanı yok. Yasadışı dinlemelerle seçimler dizayn edildi. İktidar gitmemek üzerine bir sistem kurdu ve yargı, ordu her şeyi dizayn etti. Karanlık olaylar daha da artacak” dedi.

‘Elimizde somut veriler var’

CHP lideri, Ağustos 2012’de şunları söylemişti: “Bana gelen somut veriler ve duyumlar benim, eşimin, çocuklarımın dinlendiği şeklinde. Teknik takibe alıp izliyorlar. Başbakan da, ‘Hayır dinlemiyorlar’ demedi. Hatta, partisinin Meclis grup toplantısında, ‘Kılıçdaroğlu senin nefesinden haberdarız’ demişti. MİT teknik takiple bizi izliyor ve dinliyor.” CHP’li Tekin dün Kılıçdaroğlu’nun da fişlendiğini söyledi. Tekin, “Herkesin özel hayatı, siyasi hayatına ilişkin fişlemeleri var. Bunu uluslararası arenaya taşıyacağız. Başbakan’a da sesleniyorum, biz bazı şeyleri Başbakan’dan fazla biliyoruz. Kim ne yapıyor, bizi nasıl takip ediyor farkındayız” diye konuştu.

Tarhan yalanladı

CHP’li Tanrıkulu’nun Stratfor’dan Emre Doğru ile görüşmesi üzerine Wikileaks belgelerinde Tanrıkulu’nun “TR705” koduyla CIA ajanı olduğu iddiası ulusalcı çevrelerce dillendirilmişti. Dün çıkan fişlemelerde Emine Ülker Tarhan’ın da Doğru ile görüştüğü iddiası yer aldı. Tarhan, bu görüşmeye dair kendisinde bir bilgi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı