Gazete Vatan Logo

GSS prim borcu sorgulaması nasıl yapılıyor?

GSS prim borcu sorgulaması E-devlet üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. GSS prim borcu olan vatandaşlar sağlık sigortasından yararlanamıyor. Peki GSS prim borcu sorgulama işlemi internet üzerinden nasıl yapılıyor?

GSS prim borcu sorgulaması nasıl yapılıyor?

GSS prim borcu sorgulama işlemi E-devlet şifresi ile internet üzerinden kısa sürede gerçekleşebiliyor. Peki prim borcu olan vatandaşlar sağlık sigortasından faydalanabiliyor mu?

Ülkemizde çalışmaya başlayan her vatandaşın sağlık sigortasının yapılması zorunludur.

Eğer bir vatandaş sağlık sigortasız şekilde çalıştırılıyorsa o kişilerin çalıştığı kurumlara büyük ceza verilir. Sigortasız işçi çalıştırmak ülkemizde büyük bir cezası olan suçtur. Sigorta kişinin gelecekti hayatını ve de şimdiki hayatını etkilediği için çalışmaya başlayan vatandaşların bir an evvel bu sigortalarını yaptırmaları önemlidir. Hastanelerde dahi muayene olabilmemizi sağlayan bu sağlık sigortası kurumları sayesinde vatandaşlar olarak bizler büyük bir kolaylık sahibi oluruz. Ne zaman istersek o zaman bu gibi kurumlardan yardım alabilir, gerçekleşmesi gereken bu gibi durumlar da bizler de dilediğimiz şekillerde bu sistemlerden yararlanabiliriz. Sağlık sigorta kurumları tarafından verilen bu sigorta işlemleri sayesinde sayısız vatandaş bu gibi işlemlerini yapabilmek için artık sigorta kurumuna gitmeye ihtiyaç duymaz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık sigortası kurumlarına ödenen her ay belirli miktarlarda prim ücretleri vardır. Bu prim ücretleri SSK kurumunda ise sizlerin çalışmasını sağlayan kurum bu ücreti otomatik olarak sizlerin maaşlarından keserek öder. Halk arasında verilen sigortalı iş denilen durum da budur. Ancak diğer yandan BAĞ KUR gibi ziraat ve çiftçilik işiyle uğraşan, kendi işlerini yapan vatandaşların bu prim ücretlerini zamanı geldiğinde ödemesi önemlidir. Çünkü aksi halde vatandaşların adına bu prim borcu olarak yazılırken aynı zamanda ödemedikleri durumda da borç olarak yazılır. Diğer yandan vatandaşların bazıları da iş bulamamaktan yakınmaktadır. Çalışamayan vatandaşlar da işsiz olan vatandaşlar, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için devletimizin kurmuş olduğu bir kurum olan Genel Sağlık Sigortası’na bağlı olurlar.

Haberin Devamı

GSS adı ile bilinen bu kurum oldukça çok kişinin yararlandığı bir kurumdur. Uzun yıllardır hizmet veren bu kurum diğer sosyal sağlık sigortalarımızın aynısını vatandaşlara verir. Fakat aynı zamanda GSS kurumu da vatandaşlardan çok az bir prim ücreti verir. Bu prim ücretinin zamanında ödenmesi önemlidir. Çünkü diğer türlü vatandaşların yapacak oldukları borç sorgulama işlemi vardır. GSS kurumuna bağlı olan vatandaşların da ödemeleri gereken bu prim ücretlerinin ödeme tarihlerinden bir gecikme olduğu takdir de vatandaşların adına bu borç olarak yazılır. GSS borç sorgulama olarak yapılması gereken bu işlemden herkes yararlanabilir. Bu işlemi de internet sistemi üzerinden yapılan pek çok sistemden öğrenebilirler. e-devlet adı verilen sistem üzerinden verilen bu çalışmalardan bizler dilediğimiz zaman yararlanabiliriz.

GSS borç sorgulama işlemlerinden yararlanarak bizler de her türlü alanda bu sorgulama işlemini yaparak son ödeme tarihlerini, ödememiz gereken borç tutarını, GSS borçlarına dair her türlü bilgiye kısa sürede ulaşabiliriz. Bu şekilde belirlenen borç sorgulama işlemlerini en kısa şekilde kolayca yaparak gerekli bilgilere dakikalar içerisinde ulaşabiliriz. GSS borç sorgulama şeklinde verilen bu hizmetlerden kolayca yararlanabiliriz.

Haberin Devamı