Gazete Vatan Logo

GSS Borç Yapılandırmasında Son Günler!

Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan ve GSS prim borcu olanlar için yapılandırma kolaylığı getirilmiştir. GSS borç sorgulama yaparak prim borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Yapılandırma detayları haberimizde.

GSS Borç Yapılandırmasında Son Günler!

GSS kısa adı ile anılan Genel Sağlık Sigortası için vatandaşların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Sigortası olmayan, üniversite döneminde ailesi üzerinden sigorta hizmetlerinden yararlanamayan tüm vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası’na dahil edilmektedir. Bu nedenle prim borçlanması yapılan ve bu primlerin vatandaşların kendisi tarafından ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası’nda GSS borç sorgulama yapılarak borçlar öğrenilmelidir. GSS borç sorgulama yapacak olan vatandaşların online olarak oluşturulan GSS borç sorgulama sayfalarını kullanması yeterli olacaktır. Genel Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için GSS borç sorgulama yapabilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS borç sorgulama işlemlerinde vatandaşların Genel Sağlık Sigortası’na ait ne kadar borcunun olup olmadığı görüntülenecektir. Bu sayede öğrenilen borçlar ile ödeme işlemlerine geçilebilir. Bu bakımdan sadece GSS borç sorgulama işlemleri için değil GSS borç sorgulama sonrasındaki ödeme konusunda da online olarak hizmetlerden yardım alınabilir. Vatandaşların yararlandığı sağlık hizmetlerine dair ödemesi gereken primlerde herhangi bir aksaklık yapılması halinde GSS iptal edilebilecektir. Bu açıdan GSS borç sorgulama yaparak borç durumu hakkında bilgi alınması ve ardından tüm borçların zamanında ödenmesi çok önemlidir.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama işlemlerinin yanısıra Bağkur borcu sorgulama gibi işlemlerde online olarak yapılabilir. Bağkur borç sorgulama işlemlerini yapacak olan vatandaşlar için ilk kriter Bağkur sigortasına sahip olmaktır Bağkur sigortası bulunan vatandaşların yapabileceği Bağkur borç sorgulama sonrasında Bağkur sigortası üzerinden ne kadarlık bir borcun olduğu görüntülenebilir. Bu sayede vatandaşlar Bağkur borcu ile ilgili tüm işlemlerini online olarak yapacakları Bağkur borç sorgulama ile yönetebilir. Üstelik yine GSS’de olduğu gibi Bağkur borç sorgulama işlemleri sonrasında da ilgili borçların ödenmesi mümkündür. Sizler de Bağkur borç sorgulama yaparak borç durumunuzu takip altında tutabilirsiniz. Bu sayede hem Bağkur borcu artmayacak hem de sigortanın sağladığı hizmetlerden yararlanabileceksiniz.

Haberin Devamı