Gazete Vatan Logo

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

SGK borç sorgulama işlemi sayesinde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi yapabilir, borç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu borç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığınızı öğrenmek için de haberimizi okuyabilirsiniz.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları Sosyal Güvenlik Kurumunun alt kurumları olmuştur. Yani SSK, bağ-kur ve emekli sandığı kurumlarından işlem yapmak isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirler. Genel Sağlık Sigortası herhangi bir kuruma bağlı olmayan yani SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarından hiç birine bağlı olmayan vatandaşların yararlanabileceği bir hizmettir. Çalışma Bakanlığı 1 ocak 2012 tarihinde hiç bir sigortası bulunmayan, aylık veya geliri olmayan, herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların genel sağlık sigortası primlerini ödeyerek sağlık hizmetlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlamıştır. Vatandaşlar genel sağlık sigortasından yararlanabilmek için öncelikle gelir testi yaptırması gereklidir. Gelir testi yaptırdıktan sonra vatandaşların geliri eğer askeri ücret düzeyinde ise veya daha az ise Genel Sağlık Sigortasından minimum ücret ödeyerek yararlanabilirler. Genel Sağlık Sigortasına ne kadar prim ve sigorta yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirerek öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Bağ-Kur’a bağlı olanlar ise esnaf veya tarım işiyle uğraşan vatandaşlardır. Bu işlerle uğraşan vatandaşlar Bağ-Kur’a bağlı olabilirler. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar her ay düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde bağ-kur kurumuna bağlı olanlar bağ-kur kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Bu yatırılan primler sayesinde ayrıca vatandaşlar bağ-kur kurumu tarafından emekli olabilirler. Emekli olabilmek için yatırılması gereken primlerin tamamlanması ve vatandaşın emeklilik yaşının gelmiş olması gereklidir. Bu şartlar sağlandığında vatandaşlar emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Esnaf ve tarım işini yapan vatandaşlar bağ-kur kurumun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir. Vatandaşların yatırmaları gerekli primleri bağ-kur borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirler. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini SGK kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak SGK kurumunun internet sitesine giriş yapmalısınız. SGK kurumunun internet sitesinde üst seçeneklerinde E-SGK bölümü yer almaktadır. Bu bölümü seçtikten sonra alt seçeneklerinden E-Hizmetler seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfaya girdikten sonra üst tarafta E-Devlet sistemine yönlendirilirsiniz. E-Devlet sisteminden de GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirmek için E-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. Giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden 4A hizmetleri bölümünün alt seçeneklerinden 4B borç durumunu seçerek bağ-kur borç sorgulama, diğer hizmetler bölümünün alt seçeneklerinden Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı