Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Ve GSS Prim Borcu Ödeme

GSS borç sorgulama nasıl yapılır? GSS borç sorgulama işlemleri sonrasında GSS prim borcu ödeme mümkün müdür? GSS borç sorgulama ile ilgili tüm detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası olarak yürürlüğe sokulan GSS’de kişilerin primlerini ödemesi gerekmektedir. Aksi halde ödenmeyen tüm primler borç olarak kişinin adına kaydedilmektedir. Tüm borçlarınızı ödemediğiniz takdirde sağlık sigortasından yararlanmayacağınız gibi borcunuzu ödemenizden başka bir seçeneğiniz de olmayacaktır. Bu nedenle GSS borç sorgulama yaparak borcunuzu öğrenmeniz ve borcunuzu ödemeniz gerekecektir. GSS borç sorgulama konusunda çevrimiçi olarak yardım alabileceğiniz portallardan birisi de E Devlet kapısıdır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

E Devlet kapış üzerinden sunulan GSS borç sorgulama hizmetinden yararlanmak için ilk olarak sisteme giriş yapmanız ve giriş yaptıktan sonra ilgili menüler üzerinden bilgilerinizi sorgulamanız gerekmektedir. GSS borç sorgulama yaptıktan sonra borç durumunuz ve diğer Genel Sağlık Sigortası bilgileriniz sistem tarafından yayınlanacaktır. Böylece borcunuzun olup olmadığından sigortanızın aktif olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama konusunda E Devlet üzerinden belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından devlet kapısı üzerinden sunulan hizmet sayesinde tüm vatandaşların bilgi alması ve sorgulama yapabilmesi mümkündür. Herhangi bir ücret gerekmeyen ve kısıtlama yapılmayan hizmetten istediğiniz zaman yararlanabilirsiniz.

GSS borç sorgulama sonrasında borcunuz olduğunu öğrendiğinizde online olarak borcunuzu ödeyebilirsiniz bu işlemler için ise ilk olarak SGK web tahsilat servisine giriş yapmanız ve aynı şekilde GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek borç dökümünü yapmanız gerekmektedir. Borç dökümü sonrasında ise ne kadarlık bir borcu ödemek istiyorsanız, sistemden o borçlarınızı seçmeniz ve sonrasında da ödeme adımlarını takip etmeniz gerekmektedir. Böylece borcunuz online olarak kredi kartınızı kullanarak ödeyebilirsiniz.

Gerek GSS borç sorgulama işlemlerinde gerekse de GSS prim borcu ödeme işlemlerinde SGK ve devlet tarafından büyük bir imkan sunulmuş durumdadır. Kurumlara gitmeden ve beklemenize gerek kalmadan sizler de işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilir, durumunuzu takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı