Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Online Web Tahsilat Uygulaması Yapılmaktadır

Genel Sağlık Sigortası dahilinde vatandaşların ne kadar borcu olduğu GSS borç sorgulama servisleriyle öğrenilebilmektedir. GSS borç sorgulama ile ilgili detaylar haberimizde…

GSS Borç Sorgulama Online Web Tahsilat Uygulaması Yapılmaktadır

Sağlık alanında yapılan özel bir düzenleme ile birlikte sigorta güvencesi olmayan bütün vatandaşlarGenel Sağlık Sigortası adı altında yeni bir sigortaya dahil olması ve bu sigorta aracılığıyla sağlık hizmetlerinden güvenceli bir şekilde yararlanması sağlanmıştır. Hükümet tarafından yapılan bu yeni düzenleme sonrasında tüm vatandaşların ilgili sigortaya dahil olmasıyla birlikte prim borçlanması meydana gelmiştir. Bu nedenle vatandaşların GSS borç sorgulama yaparak ne kadar borcu olduğunu öğrenmesi mümkündür. Devlet tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların GSS ile ilgili işlemlerini yakından takip etmesi ve GSS borç sorgulama yapması istenmiştir.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için vatandaşların e devlet kapısına giriş yapması ve e devlet hizmetleri arasında bulunan GSS borç sorgulama servisini seçmesi yeterli olacaktır. GSS borç sorgulama sayfasında yer alan bilgiler vatandaşların ne kadar borcu olduğunu ve bu borcun hangi tarihler arasında gerçekleştiğini öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

Bu açıdan GSS borç sorgulama hizmetleri oldukça önemli bir hizmet sunmaktadır. Tüm vatandaşların yapabileceği GSS borç sorgulama işlemlerinde sigortalı olmanın ya da olmamanın herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Tüm vatandaşların yararlanabileceği ve başvuru yapılmaksızın dahil olabileceği bu sistem için yapılacak GSS borç sorgulama sonrasında ise online olarak borçların ödenmesi de mümkündür. Ayrıca vatandaşların GSS ile ilgili yapması gereken diğer bir detay ise gelir testininyaptırılmasıdır. Aksi halde yapılacak olan prim ödemeleri en üst limitlerden hesaplanacak ve vatandaşların borçları iki üç katına kadar çıkabilecektir. Bu nedenle GSS için gelir testinin yapılması da çok önemlidir.

GSS borç sorgulama işlemlerinde olduğu gibi Bağkur içinde benzer bir şekilde sorgulama yapılabilmektedir. Bağkur’lu olan vatandaşlar Bağkur borç sorgulama adımlarını takip ederek Bağkur’lu sigortaları üzerinden ne kadar borcu olduğunu öğrenebilmektedir. Bağkur borç sorgulama işlemleri için de e devlet kapısının kullanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı