Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama İle Prim Borçlarınızı Öğrenebilirsiniz

GSS borç sorgulama yaparak GSS sigorta kapsamında adınıza tahakkuk eden prim borçlarınızı görebilirsiniz. Aynı şekilde Bağkur borç sorgulama işlemleri de online olarak yapılmaktadır.

GSS Borç Sorgulama İle Prim Borçlarınızı Öğrenebilirsiniz

Vatandaşların internet üzerinden yapabileceği işlemler ile özellikle sigorta konusunda gerekli bilgiler öğrenebilmektedir. Bu bağlamda Genel Sağlık Sigortası adı ile yürürlüğe konulan GSS içinde online olarak GSS borç sorgulama ve diğer GSS hizmetleri hakkında bilgi alınabilmektedir. Bu açıdan sizlerde sigortanız yoksa bu sigortaya dahilolup olmadığınızı öğrenmek için GSS işlemlerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle 5 milyon kişinin yüksek borcu çıkması ile birlikte Türkiye'de gündeme gelen bu durumdan sizlerde muzdarip olup olmadığınızı GSS borç sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS borç sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulan hizmetlerden yararlanmalıdır. İlgili portalda yer alan GSS borç sorgulama üzerinden yapılacak olan işlem ile birlikte vatandaşların GSS’ye ait herhangi bir borcunun olup olmadığı görülebilir. Bu açıdan tüm vatandaşların GSS borç sorgulama yapması ve sonuç sayfası üzerinden incelemelerde bulunması gerekir. Özellikle GSS borç sorgulama sonrasında borcu olduğunu gören vatandaşlar bu konuda bazı işlemleri yerine getirmesi gerekmektedir. GSS borcu olan vatandaşların borçlanması en üst seviyeden yapılmış olacaktır.

Haberin Devamı

Bu nedenle vatandaşların GSS borç sorgulama sonrasında öğrenilen borç miktarını azaltmak için gelir testine girmesi gerekir. Gelir testi kaymakamlık üzerinden yapılan bir testtir ve kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Bu açıdan GSS için gelir testine girilmesi ve borcun daha da azaltılması gerekmektedir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra yapılacak olan GSS borç sorgulama ile birlikte son güncel durum hakkında bilgi alınabilir.

GSS’de olduğu gibi Bağkur içinde online olarak işlem yapılabilir. Bağkur borcu sorgulama hizmetleri sayesinde kişilerin ne kadar Bağkur borcu olduğu öğrenilebilmektedir ve bu sayede borç takibi de yapılabilmektedir. VatandaşlarınBağkur ile ilgili işlemleri internet üzerinden yapabilmesi bu anlamda kolaylık sağlamıştır. Yapılacak olan işlemler arasında ödeme dahi bulunmaktadır. bu açıdan vatandaşlar ilk olarak Bağkur borcu sorgulama yapabilir ve ardından çıkan borç miktarını online olarak ödeyerek borcunu kapatabilir. Sunulan hizmetler üstelik ücretsizdir ve tüm Bağkur’lular tarafından kullanılabilir. Bağkur borcu sorgulama borç sonrasında ödeme yapmak isteyen vatandaşların SGK tarafından oluşturulmuş olan web tahsilat servisini kullanması yeterli olacaktır. Tahsilat servisi üzerinden yapılacak olan ödemeler hemen sisteme işlenmektedir.

Haberin Devamı