Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama İle Online Prim Ödeme Ekranı Web Tahsilat

GSS online prim ödeme nasıl yapılır? GSS borç sorgulama ile online GSS prim ödeme hizmetleri ve GSS borç sorgulama detayları için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası ülkemizde milyonlarca insanın dahil olduğu özel bir sigorta türüdür. Devlet tarafından yeni yürürlüğe sokulan ve milyonlarca kişinin sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlayan Genel Sağlık Sigortası için aylık olarak prim ödemesi yapılması gerekmektedir. Prim ödemeleri için GSS prim ödeme adımlarını takip etmeniz yeterlidir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel Sağlık sigortası prim ödeme işlemleri için ilk olarak SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisine giriş yapmanız gerekir. Tahsilat servisine giriş yaptıktan sonra ilgili seçeneklerden GSS borç sorgulamayı seçerek borcunuzu tekrar çevrimiçi olarak sorgulamamız gerekir. Sorgulama sonucunda sistem tarafından çıkarılacak olan borcunuz resmi GSS borcunuzdur. Bu borcunuzu seçerek ödeme adımları takip edebilir ve kredi kartınızı kullanarak online olarak borcunuzu ödeyebilirsiniz.

GSS online prim ödemesi bu kadar kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Sizler de online olarak belirtilen adımları takip ederek GSS borç sorgulama ve GSS prim ödeme imkanından yararlanabilirsiniz. Hizmetler internet üzerinden sunulduğu için hiçbir şekilde beklemenize gerek kalmayacağı gibi istediğiniz zaman ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS konusunda önemli bir işlem de gelir testine girilmesidir. Yapılacak olan prim ödemelerinin, gelirinizle de doğru orantılı olabilmesi için gelir testine girmeniz gerekir. Gelir testi sonuçlarınız çıktıktan sonra SGK üzerinden sonuçları hesabınıza işletmeniz ile birlikte kurum tarafından primleriniz düzenlenecek ve GSS primlerinizi daha uygun bir şekilde ödemeniz sağlanacaktır.

Genel Sağlık Sigortası ile oldukça önemli olan işlemlerinizi siz de GSS online prim ödeme adımlarını takip edebilir ve gelir testinizi yaptırarak işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz. SGK üzerinden güvencesi olmayan ve sağlık sigortasına dahil olan kişilerin mutlaka gelir testine girmesi gerekir. Böylece yapacağınız online prim ödeme işlemlerinizde daha az prim ödeme yapma imkanına sahip olabiliriz.

Haberin Devamı

Borç ödeme hizmetlerinin yanında sigortanız hakkında detaylı bilgi almak için de internet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama için E SGM hizmet ekranını ve E Devlet’i kullanabilirsiniz.