Gazete Vatan Logo

GSS, BAĞ-KUR Prim Borç öğrenme ve online borç sorgulama burada!

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı online olarak kolayca sorgulayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

GSS, BAĞ-KUR Prim Borç öğrenme ve online borç sorgulama burada!

Çalışma şamalarını sürdüren tüm vatandaşlar iş hayatları boyunca bazı kurum ve kuruluşlara bağlı olarak çalışır. Bağlı olmuş oldukları kurumlara belli bir prim ödeyerek ya da sigortalarını yatırarak kurum tarafından bakılırlar. Çalışan bu vatandaşlar ödedikleri primler sayesinde hastane ve kaza masraflarını prim ödemiş oldukları kurumlar tarafından karşılanır. Sosyal Güvenlik Kurumu dediğimiz bu kurum kurulmadan önce her vatandaş bağlı olduğu kuruma ödeme yapmakta idi. Sosyal Güvenlik Kurumunun kurulmasının ardından çalışan vatandaşlar primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna öderler. Hastane ve olası bir kaza durumunda masraflarını bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenir. Bir başka hizmet olan Sosyal Güvenlik Kurumunun yapmış olduğu emeklilik sonrasında verdiği maaştır. Yani iş hayatı boyunca primlerini ödeyen vatandaşlar artık çalışamayacak yaşa geldiklerinde kendilerine emekli maaşı verilmektedir.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Haberin Devamı

GSS BORÇSORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Vatandaşlarımız her ay yatırması gereken prim veya sigortaları yatırmadığı zaman ya da geç yatırdığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumunda bir borç oluşur. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi sayesinde bu borcu sorgulayabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bir de erken emeklilik ile borçlanabiliriz. Vatandaşın emeklilik yaşı geldiyse lakin emeklilik için yatırması gereken prim ve sigortalar henüz tamamlanmamış ise Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanarak emekli olabilirler ve de emekli olduktan sonra prim ve sigorta yatırmaya devam ederek borcunu ödeyebilirler.

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabildiğimiz gibi internet üzerinden de 2 farklı biçimde sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. İnternet üzerinden şifresiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat uygulaması ile GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak gerçekleştirebildiğimiz gibi bu işlemi e-Devlet şifresi ile e-Devlet uygulamasından GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan online web tahsilat uygulamasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamaya giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat uygulamasında sorgu türü ve sorgu tipi olarak 2 bölüm bulunmaktadır. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğini 4A işveren ödemeleri, sorgu tipine ise işiyle alakalı en uygun ne ise onu seçmelidir. Hemen sonrasında SSK sicil numarası ve güvenlik koduna girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirler. BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri seçmelidir. Sorgu tipi seçeneğine ise BAĞ-KUR geçmiş dönem seçeneği seçildiği zaman sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girilerek sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için ise sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler, sorgu tipi seçeneğine de GSS prim seçeneği seçmeleri gerekmektedir. Bütün bu işlemlerin ardından ise T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra borç sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.