Gazete Vatan Logo

GİB Vergi Borcu Sorgulama Ve İnternet Vergi Dairesi Ödeme İşlemleri

GİB sorgulama ile vergi borçlarınızla ilgili işlemlerinizi yapabilirsiniz. GİB sorgulama ile vergi borcunuzu nasıl öğreneceğinizi öğrenmek ve GİB sorgulama işlemleri için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Gelir İdare Başkanlığı online olarak vatandaşlara ödeme ve sorgulama işlemlerinde yardımcı olmaktadır. Sağlanan çevrimiçi hizmetler sayesinde vergi borcu sorgulama gibi işlemler internet üzerinden kolayca yapılabildiği gibi vatandaşların kuruma gitmesine de gerek kalmamaktadır. Bu nedenle GİB sorgulama hizmetleri ile birlikte, online olarak vergi borcunuzu sorgulamanız ve ödemeniz mümkündür.

E DEVLET

VERGİ BORCU SORGULAMA

GİB BORÇ SORGULAMA

GİB sorgulama hizmetleri için ilk olarak GİB online internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptığınızda, online olarak sunulan hizmetler menü üzerinden sıralanacaktır. Menüdeki tüm hizmetlerden yararlanabileceğiniz gibi vergi borcu sorgulama işlemleri için ilk olarak 5. Sıradaki borç sorgulama bağlantısına tıklamanız gerekir. Borç sorgulamayı seçerek, vergi sorgulama işlemlerinizi yapabileceğiniz için tüm vatandaşların vergi ile ilgili işlemlerinde bu seçeneği kullanması gerekmektedir.

Seçiminizi yaptıktan sonra borç bilgilerinize ulaşmak için girmeniz gereken bilgi alanlarının yer aldığı form açılacaktır. Formdaki T.C. kimlik no gibi bilgileri girmeniz ile birlikte, vergi borcunuza ulaşabilirsiniz. Formdaki alanları doğru bir şekilde doldurduktan sonra tamam butonuna tıklayarak sorgulamayıbaşlatabilirsiniz. Sorgulama sonucunda vergi borcunuz ile ilgili durum sistem tarafından açılacak yeni sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

GİB sorgulama sonucunda vergi borcunuzun olduğunu gördüğünüzde, ödemek için yine ekrandaki ödeme adımlarını takip edebilirsiniz. GİB online sorgulama ile ulaşacağınız tüm hizmetler, sadece sorgulama değil aynı zamanda ödeme imkanı da sunmaktadır. Böylece ödeme adımlarını takip ederek kolayca ödemenizi yapabilirsiniz. Kredi kartınızı kullanarak yapacağınız ödeme sonrasında vergi borcunuzu kolay bir şekilde kuruma gitmeden ödeyebilirsiniz. Böylece hem kurumlarda bekleyip, sırada durmanıza gerek kalmayacak, hem de dakikalar içerisinde vergi borcunuzu kolayca ödeyebileceksiniz. Tüm vatandaşların yararlanabileceği GİB sorgulama ile vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemlerinde tek sahip olmanız gereken kredi kartıdır. Kredi kartı dışında herhangi bir ödeme yöntemi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı