Gazete Vatan Logo

Geride acı kaldı

Cem Garipoğlu, son yolculuğuna uğurlanırken annesi, babası ve ağabeyi güçlükle ayakta durabildi. Münevver Karabulut’un ailesinden sonra Garipoğlu ailesi de musalla taşında son bulan bir hayata gözyaşı döktü

Kız arkadaşı Münevver Karabulut'u başını keserek öldürmekten aldığı 24 yıl hapis cezasını kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde çekerken intihar eden Cem Garipoğlu dün toprağa verildi. Garipoğlu'nun cenazesi önceki gün olayın ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmıştı. Dün sabah saatlerinde Garipoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınırken ailesi gazetecilerin takibini önlemek için araca binmedi. Kurumdan hızla çıkan cenaze aracı yaklaşık bir kilometre sonra yol kenarında durdu. Anne Tülay Garipoğlu burada cenaze aracına ön kapıdan bindi. Bu sırada korumalar cenaze aracının arka kapısını açarak görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı. Cenaze aracı hızla yol alarak Karacaahmet Gasilhanesi'ne geldi.

Kendini tuvalete kilitledi

Daha sonra Garipoğlu’nun cenazesi Üsküdar Karacaahmet’de bulunan Şakirin Camii’ne götürüldü. Karacaahmet Gasilhanesi’ndeki cenaze işlemleriyle ağabeyi Levent Garipoğlu ve dayısı Sedat Erol ilgilendi. Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da Gasilhaneye geldi. Gazetecilere görüntü vermek istemeyen anne Tülay Makbule Garipoğlu, cenaze çıkarıldığı sırada arka kapıdan çıkarak kendisini kadınlar tuvaletine kilitledi. Arka kapıya giden bir araç anne Tülay Makbule Garipoğlu’nu alarak camiye götürdü. Anne Garipoğlu, gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi.

Haberin Devamı

Arka safta yer aldılar

Cem Garipoğlu’nun cenaze namazının kılınmasını Şakirin Camii’in içinde bekleyen anne Tülay Makbule Garipoğlu ve aile yakınlarının Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettikleri görüldü. Öğle ezanının ardından kılınan cenaze namazında ise baba Nida Garipoğlu ön sırada saf tutmayı tercih etmedi . Aile arka sıralarda yan yana saf tuttu. Namaz esnasında baba Garipoğlu’nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Anne Tülay Garipoğlu cenaze namazına eşlik etti. Anne başını öne eğerek hem namaz kıldı hem de görüntü vermemeye çalıştı. Helallik alınmasının ardından Cem Garipoğlu’nun tabutu aile yakınları tarafından cenaze aracına taşındı. Öte yandan camide iki cenaze bulunurken camide görevli imamların helallik alınırken cenazelerin isimlerini söylememesi dikkat çekti. Garipoğlu'nun cenaze namazı ise ailesi tarafından getirilen imam tarafından kıldırıldı.

Haberin Devamı

Aile kabristanına defnedildi

Garipoğlu ailesi Cem’in tabutu toprağa verilmek için götürülürken de arkasından yan yana yürüdü. Kameralardan rahatsız olan aile yakınları tepki gösterdi. Cem Garipoğlu’nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verildi. Basın mensuplarının mezara yaklaşmasına izin verilmedi. Cem Garipoğlu'nun anne, baba ve ağabeyi cenaze toprağa verilirken gözyaşlartutamadı.

Çamaşır ipindeki soru işaretleri

Cem Garipoğlu'nun kantinden satın aldığı "çamaşır ipiyle" intihar etmesi kamuoyunda "Şüphelilerin intihar etmemesi için ayakkabı bağcıklarının bile alınırken, bu vakada çamaşır ipi verilmesi normal mi" sorusunu gündeme getirdi. Avukat Hüseyin Ersöz bu konuyla ilgili cezaevindeki sistemi şöyle anlattı; "Hükümlüler kendilerine lazım olan şeylerle ilgili bir form doldururlar ve bunu cezaevi yönetimine teslim ederler. Cezaevi idaresi taleplere bakar ve uygun bulursa bunları onaylar. Kişi de bunları alabilir. Burada da Garipoğlu'nun cezaevi malzeme talep listesine bakmak gerekiyor. Eğer listesinde varsa bu onaylanmış ve yasal şekilde alınmıştır."

Haberin Devamı