Gazete Vatan Logo

Genç sevindi Sarıgül üzüldü!

Ayazağa, Huzur ve Maslak Mahallesi’nin Sarıyer’e bağlanması, Sarıyer Belediye Başkanı’nı sevindirirken, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ü üzdü

3 yıldır Maslak’ın kendilerine bağlanması için mücadele veren ancak olumlu yanıt alamayan Genç, gece yarısı kabul edilen kararı doğru buldu. Bu kararla, Sarıyer’in bu yıl planlanan 225 milyon TL’lik geliri, en az 2 kat artacak.

TBMM İçişleri Komisyonu’nda verilen önergeyle, Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallesi’nin Şişli’den ayırıp Sarıyer’e bağlanması tasarısı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü üzerken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i sevindirdi. Çünkü Genç, kendilerine daha yakın olan ve 1962’den 1983’e kadar buradaki bina vergilerinin Sarıyer’e yatırılması nedeniyle Maslak girişinden Ayazağa’ya kadar olan bölgenin kendilerine bağlanması için 3 yıldır mücadele veriyordu. Genç, plazaların, iş merkezlerinin bulunduğu 455 hektarlık alanın Sarıyer’e bağlanması için, 2009 yılında İstanbul Valiliği ile İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Genç’in talebi üzerine Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü’nde il koordinasyon kurulu toplandı. Toplantılar sonrasında valilik Genç’in talebine olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Genç de konuyu yargıya taşımıştı. Şişli-Sarıyer ilçesinde bu süreç yaşanırken, TBMM İçişleri Komisyonu, önceki gece görüşmesinde bir önerge ile Genç’in istediği Maslak’ın yanısıra Ayazağa ile Huzur Mahallesi’ni de Sarıyer’e bağladı.

Doğru bir karar

Maslak’la birlikte iki mahallenin de kendilerine bağlanmasını, ‘siyasi anlamda altyapısında ne düşünüldü bilmiyorum ama bana göre doğru bir karar” olarak değerlendiren Genç şöyle konuştu: “Gelirlerimiz ciddi şekilde, en az 2 kat artar. İlçede kentsel dönüşümü yapma gayreti içindeydik. Bütün bunları olumlu etkileyecek. Yerinde dönüşümle Pınar, Cumhuriyet mahallemizle, Derbent’te girişimlerimiz var. Bir tarafta 1453 uydu kentleri, diğer tarafta çarpık yapılaşmalar. Buraların dönüşümlere ihtiyacı var. Bu gelirle doğru işler yapılacak” dedi. Sarıyer Belediyesi’nin 2013 yılı planlanan geliri yaklaşık 225 milyon TL. Yeni kararla, Boğaziçi İmar yetkisinin sınırları içinde kalan ilçenin emlak, tabela, çevre temizlik ve imar gelirleri en az 2 kat artacak. Böylece Sarıyer’in geliri 500 milyon TL’nin çok çok üzerine çıkmış olacak.

Sarıgül Ankara’da

Bu arada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yazılı bir açıklama yaparak, sözkonusu mahallelerin ilçesinden ayrılması yasa tasarısını doğru bulmadığını açıkladı. Açıklamada, “Şişli, ilçe olduğu günden bu yana bu bölgeler “Şişli’ye bağlı. Biz de uzun zamandır bu bölgelere yönelik hizmet projeleri gerçekleştiriyoruz. Bir milletvekilinin verdiği önergeyle böylesine bir değişikliğin yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu yanlışlığın yasalaşmadan düzeltileceğini ümit ediyorum” dedi. Sarıgül’ün, konuyla ilgili Ankara’ya gittiği de öğrenildi.

Mahallelerde AKP’nin oyu fazla

Bu arada 2009 yerel seçimlerine göre söz konusu mahallelerde, AKP’nin oy oranının, CHP’ye göre fazla olduğu dikkat çekiyor. Üç mahallede AKP toplam 6.698 oy alırken, CHP 1.925’de kalmış. Ayazağa’da AKP 5.545, CHP 1152, Huzur’da 1.011 AKP, 636 CHP, Maslak’ta 233 AKP, 137 CHP oy almış.

AK Parti, 6 puanla seçimi kaybetmişti

2009 Yerel seçiminde, CHP’nin adayı Şükrü Genç 54 bin 909 oyla (yüzde 37.5) başkan seçilirken, AK Parti’nin adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu 46 bin 546 (yüzde 31.8) oyda kalmıştı.

Ayazağa’da mesken sayısı:

10.537, bina sayısı: 2571, işyeri sayısı: 1338. Huzur’da, mesken sayısı: 3270, bina sayısı: 625, işyeri sayısı: 1160. Maslak’ta ise, mesken sayısı: 2176, bina sayısı: 450, işyeri sayısı: 4329.

Haberin Devamı