Gazete Vatan Logo

Gece yarısı petrol savaşı

Suriye ordusu 500 kişilik bir güç ve ağır silahlarla Deyrizor’daki Kuşam petrol kuyularını almak için operasyon yaptı. ABD askerleri saldırıyı püskürtüp, Esad güçlerini vurdu

Gece yarısı petrol savaşı

ABD askerleri ve YPG, Esad rejimine bağlı silahlı güçlerin önceki gece saatlerinde Deyrizor’daki karargaha düzenlediği saldırıyı geri püskürttü. Çatışmalarda Suriye saflarında çatışan yüzü aşkın savaşçı öldürüldü. Suriye ordusuna İran destekli milis güçleriyle Rus ordusunun destek verdiği biliniyor. Saldırıda karargahta bulunan hiçbir Amerikan askerinin yaralanmadığı, YPG’den ise bir kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Suriye: Teröre destek

Suriye devlet televizyonu, ABD öncülüğündeki koalisyonun Deyrizor’da Fırat’ın doğusundaki Suriye hükümet güçlerini hedef aldığını doğruladı. Aktarılan açıklamada bunun ‘bir diğer saldırganlık’ ve ‘teröre destek girişimi’ olduğunun altı çizildi.

Rusya’dan sert tepki

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye’de hükümet saflarında savaşan güçleri vurmasına ilişkin olarak, “ABD’nin son eylemleri, Suriye’deki amaçlarının DEAŞ’la savaşmak değil, bu ülkenin ekonomik varlıklarını ele geçirmek olduğunu gösteriyor” dedi. Açıklamada, Suriye ordusu saflarında savaşan milislerin, koalisyon tarafından hedef alındıkları sırada, ‘Deyrizor’da yer alan eski petrol rafinerisi El İzba’nın bulunduğu alanda uyuyan bir DEAŞ hücresine karşı bir operasyon yürütmekte olduğu’ kaydedildi. Kuşam’daki petrol kuyuları, 2014 ve 2017 yılları arasında DEAŞ’ın en önemli gelir kaynağını oluşturuyordu.

Haberin Devamı