Gazete Vatan Logo
GündemF-16 uçağı düştü

F-16 uçağı düştü

F-16 uçağı düştü

.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Merzifon'dan kalkan bir F-16 uçağının Mectözü/Konaklı mevkiinde düştüğünü açıkladı. Uçağın pilotunun paraşütle atladığı ve sağ olarak kurtulduğu kaydedildi.

TSK'nın internet sitesinden duyrulan haberde şu ifadelere yer verildi:

"5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Merzifon'dan, 01 Aralık 2014 günü saat 10.49'da, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 152'nci Filoya ait bir adet F-16C uçağı saat 12.05'te Merzifon'un 36 km güneybatısındaki Mecitözü / Konaklı mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş; olayda uçağın pilotu uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır."

Çorum'un Mecitözü İlçesi'nde düşen F-16 uçağının enkazına ulaşıldı. Ekipler araziye yayılan uçak parçalarını buldu. Bölgedeki ekiplerin enkazın yayıldığı alanda incelemeyi sürdürdüğü bulunan parçaların toplandığı belirtildi. Konaklı bölgesindeki vatandaşlarda arama çalışmalarını meraklı gözlerle takip etti.
PİLOTUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalktıktan sonra Çorum'un Mecitözü İlçesi yakınlarına düşen F-16 C uçağının pilotunun kimliği de öğrenildi. Uçak düşerken paraşütle atlayan Hava Pilot Üsteğmen Ali Bekedoğru'nun, olay yerine gelen ambulansla Merzifon Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.