Gazete Vatan Logo

Erken emeklilik koşulları nelerdir?

Ne zaman emekli olurum sorusu vatandaşların en çok merak ettiği konulardan. Bu sorunun cevabını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizden okuyabilirsiniz.

Erken emeklilik koşulları nelerdir?

Şuan çalışmakta olan herkesin hayalidir emekli olmak. Çoğu kişi hayallerini emekliliğe saklar. Bu yüzden ne zaman emekli olacaklarını merak ederler. Sosyal Güvenlik Kurumunun sistem koymuş olduğu ne zaman emekli olabilirim uygulamalarıyle emekli olacakları yaşı hesaplayabilirler. Biz bu yazımızın devamında ne zaman emekli olabilirim uygulamalrını hem SSKlılar için, hem BAĞ-KURlular için hemde Emekli Sandığına bağlı olanlar için ayrı başlıklar halinde anlattık. Bu başlıkları takip ederek hesaplamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

4A (SSK) Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Bu uygulamayı kullanmak için İlk yapmanız gereken https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine tıklamaktır. Bu bağlantı adresine tıkladığınız da ilk olarak cinsiyetinizi seçmeniz istenecektir. Cnsiyet faktörü emeklilikte öndemlidir. Çünkü kadın ve erkek emeklilik yaşlarında farklar bulunmatadır. Daha sonra sizden istenilecek olan bilgi ise doğrum tarihinizdir. Doğum tarihinizi gün ay ve yıl olarak doğru bir şekilde girdikten sonra aynı şekilde gün ay ve yıl olarak hizmete başlama amanınıza giriniz. Sayfanın sağ kısmında yer alan maluliyet kısmınıda size uygun şekilde doldurunuz. Ardından SSK gün sayınızı uygun alana yazınız. Daha sonra diğer sandıklara ait gün sayınız var ise onları da yazınız. Br sonraki sizden istenilen bilgi askerlik sanatçı gün sayınızdır. Bu bilgiyide doğru bir şekilde doldurunuz Fiili gün sayınızı ve vars ayurt dışı gün sayınızı ekleyiniz. Son işlem olarak ise 3600 günü doldurunuz tarihi gün ay ve yıl olarak yazınız. Son olarak gönder butonuna tıklayınız. Açılan sayfadan SSK dan ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4B (BAĞ-KUR ) Ne Zaman Emekli Olabilirim?

BAĞ-KUR ne zaman emekli olurum sorgulaması için ilk olarak yapmanız gereken https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine giriş yapmaktır . Açılan sayfada sizden ilk olarak istenen emeklilik türünüzü tam yada kısmi olan seçeneklerden size uygunolacak şekilde seçmenizdir.. Ardından cinsiyet alanını doldurunuz. Bir sonraki işlem olarak sizden doğum tarihinizi yazmanız istenecektir . Özel durum bilgileri alanında sizden maluliyetiniz var mı sorusunu cevaplamanız istenecektir. Varsa Evet yoksa Hayır seçeneğini işaretleyiniz. Var ise maluliyet derecenizi seçiniz. Erken yaşlanma varsa seçenekler arasından eveti seçiniz. Bakıma muhtaç malül çocuğunuz bulunuyorsa da de kutucuğu işaretleyiniz. Son işlem olarak yurt sışından mı emekli olacağınızı belirtiniz. Ardından da gönder butonuna tıklayınız. Bu sayede açılan sayfadan ne zaman emekliolacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4C (Emekli Sandığı) Ne Zaman Emekli Olurum?

Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim uygulamasına erişim için öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c / adresine tıklayınız . Daha sonra açılan sayfadan doğum tarihinizi ardından cinsiyetinizi seçiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra 23.05.2002'e kadar olan ve yine aynı tarihten sonra bulunan SSK hizmetlerinizi yazınız. Daha sonra bunların başlangıç ve bitiş tarihlerini yazınız. Son işlem olarak ise hizmet türünüzü seçiniz ve hesapla butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Sistemi Üzerinden Ne Zaman Emekli Olacağını Öğrenme

E-Devlet bünyesinde birçok devlet kurumunu barındırıyor. U şekilde bu devlet kurumları ile ilgili sorgulamalrı da tek bir site üzerinden tek bir şifre ile yapmamızı sağlıyor. Bu şifre ise E-Devlet şifresidir. Almış olduğunu E-Devlet şifresi ile birçok kurum ve kuruluş ile ilgili sorgulamalrını yapabilirsiniz. E-Devlet şifresini PTT şubelerine gidip görevliye E-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyerek şifrenizi alabilirsini. Şifreniz size kapalı zarf şekilinde verilecek olup şifrenin ücreti iki türk lirasıdır. E-devlet bünyesinde bulunan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden bir çok sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu işlemlerden bir tanesi de ne zaman emekli olacağınızı öğrenme işlemidir. Bu işlem için yapmanız gereken sizi ilgili sayfaya yönlendirecek olanhttps://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim bağlantı adresine tıklamak olacaktır. BU bağlnatıya tıkladığınız da açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Daha sonra kimlik doğrulama işlemi için TC kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi doğru bir şekilde giriniz. Son işlem olarak sisteme giriş yap butonuna tıklayarak sorgulama işleminizi tamamlyabilir ve emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Erken Emeklilik

Bugünler de meclisin gündeminde bulunan erken emeklilik yasa tasarısı kabul edildiği takdirde milyonlarca kişiye emeklilik yolu açılabilir. Sigortasını yatırmış ve prim süresini doldurmuş olduğu halde yaş şartından dolayı emekli olamayan vatandaşlarımız için olan yasa meclise sunuldu. Yapılacak olan bu düzenleme yaklaşık olarak 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Yasa çıktığı takdir de , ilk olarak 500 bin kişiye emeklilik yolu açılacak. Üzerinde durulan bu teklfe göre 8 eylül 1999 dan önce sigortalı olanlar ile yine aynı tarihten sonra sigortalı olanlar bu kanunun yürülüğe girmesi ile bir yıl için de bu tekliften yararlanabilmeleri için aşağıda ki şartları yerine gitrmelidir;

•Kadınlarda 50, erkekler de 55 yaşını doldurmamış olmaması, kadınların 20, erkeklerin ise 25 yıldan bu yana sigortalı olması ve 5000 prim gününü doldurmuş olması gerekmektedir.

• Eğer ki kadınlar 50 yaşını erkekler ise 55 yaşını doldurmuşlarsa buna bağlı olarak, kadınların 20 yıl erkeklerin de 15 yıldan bu yana sigortalarının bulunmuş olması ve en az 3600 gün malullük, ölüm ve yaşlılık primlerinin yatırılmış olması şartı aranacaktır.