Gazete Vatan Logo

Eren’i şehit eden teröristler takipte

Trabzon Maçka’da Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerle ilk temas sağlandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de harita üzerinde operasyon incelemesi yaptı

Eren’i şehit eden teröristler takipte

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Astsubay Ferhat Gedik’in şehit edildiği Trabzon’un Maçka ilçesine gitti. Bayramda Maçka Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Orgeneral Çetin, bölgedeki operasyonlarla ilgili bilgi aldı, Maçka vadilerinin yer aldığı harita üzerinde detaylı incelemelerde yaptı. Haritada Gümüşhane sınırı ve vadilerde bazı noktaların işaretli olduğu görüldü.

24 saat emrinizdeyiz

Ziyaretten önce şehit Eren Bülbül’ün ailesini ve mezarını da ziyaret eden Orgeneral Çetin, “Eren’imiz şehit oldu. Bunu yapan hainler er geç yakalanacak. Askerlerimiz her yerde didik didik o teröristleri arıyor” dedi. Trabzon’da vatandaşlarla da bayramlaşan Çetin, “24 saat emrinizdeyiz. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla hareket ediyoruz. İnsanı seven, toplumu kucaklaşan bir anlayışla işimizin kölesi, vatandaşımızın hizmetkarıyız. Velinimetimiz ve varolma sebebimiz siz vatandaşlarımıza hizmetle mükellefiz” diye konuştu.

İlk temas sağlandı

Bu arada ‘Eren Bülbül’ adı verilen operasyonda önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. Güvenlik güçlerince 3 kişi oldukları tahmin edilen terörist grubun, bir telsiz konuşması yapmasının ardından, kente 120 kilometre uzakta bulunan Doğankent-Kürtün mevkii Gümüşhane sınırı kırsalında oldukları belirlendi. Bunun üzerine bölgede bulunan özel ekiplerin helikopterle bahse konu kırsala giderek arama- tarama faaliyetlerini bu noktalarda yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı