Gazete Vatan Logo

Erdoğan ve Gül'den sürpriz görüşme

Erdoğan ve Gül'den sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen devlet törenine katıldı.

Törenin ardından, TBMM Başkanı Çiçek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çiçek'in makamına geçti. Abdullah Gül de kısa süre sonra Çiçek'in makamına gelerek görüşmeye katıldı.

Görüşme 09.50'de başladı ve yaklaşık 50 dakika sürdü. Gül kortejin arkasından yürürken Gül'e korumalar aracılığıyla not iletildi. Notta büyük ihtimalle Erdoğan'ın Gül ile görüşmek istediği ifade edildi.

GÜL'ÜN DANIŞMANININ YAZDIĞI KİTAPTAN SONRA İLK GÖRÜŞME
Geçtiğimiz hafta Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever tarafından yazılan “Abdullah Gül ile 12 yıl” başlıklı kitap çok ses getirmişti.
Kitapta Gül ile “dava arkadaşı” Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkinin özellikle son yıllardaki kırılganlığını gösteren pek çok çarpıcı detay yer alıyor. Kitabın çıkmasından sonra Erdoğan ve Gül, ilk kez bir araya geldi.
GÖRÜŞME SONA ERDİ
TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’ten ayrıldı.
ABDÜLKADİR AKSU DA GELDİ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'ten ayrıldı.
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından bir süre daha Meclis'te kaldı. Bu sırada eski bakanlardan Abdülkadir Aksu da Meclis Başkanlığı'na geldi.
Görüşmesini tamamlayan Gül, bir süre sonra Meclis'ten ayrıldı. Abdullah Gül, çıkışta gazetecilerin, "Siyasete yeniden dönecek misiniz?" şeklindeki sorusuna ise yanıt vermedi.
Görüşmenin sürpriz olmadığı, daha önce planlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı