Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Daha ileri giderseniz, kapıları açarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kadın Kongresi'nde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AP'nin 'müzakere donsun' kararına yönelik, 'Daha ileri giderseniz, sınır kapılarını açarız' dedi.

Erdoğan: Daha ileri giderseniz, kapıları açarız

İşte konuşmadan satırbaşları:

* Yoksulluğun faturası kadına kesiliyor, evdeki mesaisi görmezden geliniyor.

* Kadınların sorunlarını çözmeden hiçbir hedefimize ulaşmanın mümkün olmadığını biliyorum.

* İlk erkek olan Adem'i hangi saygı ifadesi ile anıyorsak, ilk kadın olan Havva'yı da aynı şekilde zikrediyoruz.

* Burada erkek kadından veya kadın erkekten üstündür diye bir hüküm yok. Yaradılışta ise eşitlik var. Kadınları cinsiyetlerinden dolayı tahkir eden her türlü anlayışı reddediyoruz.

* Öncelikle toplumdakİ, anlayış değişikliğini gerçekleştirmek gerekiyor.

* (Erken yaşta evlilik tasarısıyla ilgili) Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin yeterince özenli hazırlanmadığını ve belirsizlikleri sebebiyle istismara açık bulunduğunu gördüm.

* Bunun içinde toplumsal taleplere karşılık vermek için atılan bu iyi niyetli adımın maksadının dışında sonuçlar yapmayacak şekilde ele alınmasını istedim.

* Mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim.

Haberin Devamı

* Hükümetimiz de teklifin geri çekilmesini kararlaştırdı. İnanıyorum ki geniş mutabakatla tekrar parlamentomuza gelecektir.

* Atılan adımı size söyleyeyim. Türkiye AB'ye girsin mi girmesin mi? Neden Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. toplanmışlar gelmişler bir araya 400- 500 kişi evet diyor.

* Ya topunuz dese ne olur. Siz insanlığa hiç bir zaman dürüst olmadınız. Ümran bebeklere siz sahip çıkmadınız. 3 milyon mülteciyi ülkemizde besleyen biziz, siz verdiğiniz sözleri tutmadınız.

* Türkiye sınırları açarsa ne olur dediniz. Bana bakın böyle devam ederseniz o sınır kapıları açılır bunu bilesiniz. Öyle kuru tetik açıklamalarla olmaz bu iş.