Gazete Vatan Logo

Emeklilere promosyon talebi!

Emekli Bir-Sen, en az çalışanlar kadar emeklilerin de hakkı olan promosyon ödemesinin önünü açacak bir genelgenin Başbakanlık tarafından düzenlenmesini acilen talep ettiklerini bildirdi.

Emekli Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in emeklilere promosyon ödemesi konusundaki açıklamalarını sendika olarak anlamakta zorluk çekildiği belirtildi.

Açıklamada, Dinçer'in açıklamasında emeklilerden çok "bankaları" savunmasının emeklileri oldukça şaşırttığı ve üzdüğü ifade edildi. Bankaların emeklilere promosyon ödemek istemediği ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Netice olarak en az çalışanlar kadar emeklilerin de hakkı olan promosyon ödenmesinin önünü açacak olan Başbakanlık'tan genelge düzenlenmesini acilen talep ediyoruz. Çünkü açlık ve yoksulluk sınırları içerisinde yaşamlarını sürdüren emeklilerin çalışanlardan daha çok promosyona ihtiyacı duymaktadır. Tüm siyasi partilere sesleniyoruz, emeklilerin açlık sınırında yaşamalarına sebep olan bu politikalara ve bu duyarsızlığa karşı politikalar geliştirerek emeklilerin rahat bir ortamda huzur içinde yaşamalarına imkan sağlamayanları 12 Haziran'da cezalandıracağımızı bilmelidirler."

Haberin Devamı