Gazete Vatan Logo

Emekli olacaklar için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri

Emekli olacak vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ederler. Bunun için emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilirler. Detayları için haberimizi inceleyiniz.

Emekli olacaklar için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri

Sigortalı olarak çalışmakta olan her birey, emekli olup rahat bir hayat sürmenin hayalini kurmaktadır. Emeklilik her çalışan vatandaşımızın hayalidir. Ancak emekli olabilmek için yerine getirmemiz gereken bazı yükümlülükler mevcuttur. Bu yükümlülüklerden bahsedecek olursak eğer, emekli olabilmeniz için belirli miktarda prim yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca, primleriniz yatırmış olsanız dahi belirtilen bir yaşı doldurmanız da gerekmektedir. Bunlar ek olarak ise, çalışmış oldukları kurumda geçirmiş oldukları sigortalılık süreleridir. Bu sizlere vermiş olduğumuz şartlarını yerine getiren her birey, emekli olmaya hak kazanmaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Emekli olmaya hak kazanan bireylerimiz ise emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama gibi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Bu kapsamda ise işlemlerini internet üzerinden yapacak olduklarını birkaç basit işlem ile birlikte gerçekleştirebileceklerdir.

Haberin Devamı

Bizlere sunulan bu online işlemler sayesinde, Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeye gerek kalmadan ve vakit kaybetmeden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bizlere sunulan uygulamalar sayesinde borç sorgulama, ödeme işlemleriniz veya duyuruları, ilanları takip etme gibi birçok işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli maaşını tanımlayacak olursak eğer, sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz kurumda, yazımızın öncesinde bahsetmiş olduğumuz yükümlülüklerin sağlanmasından sonra emekli olan kişilerin, devlet tarafından her ay belirli miktarda yatırılan düzenli ücretlerdir diyebiliriz.

Bir çok kişi bu noktada emekli maaşlarının ne kadar olacağını merak etmektedir. Bu işleminizi ise yine Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamalarından biri olan emekli maaşı hesaplama işlemiyle yaparak aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Ancak hesaplama işleminizi nasıl yapabileceğinizin bilgisini vermeden önce emekli maaşınızın ne kadar olabileceğini belirten birkaç bilgi verelim. Ne kadar emekli maaşı alacağınız, sizin sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz dönemde yatırmış olduğunuz prim miktarlarıyla alakalıdır. Yani çalışma sürecindeyken ne kadar çok prim yatırırsanız, emekli maaşınızda bir o kadar yüksek olacaktır. Bu noktada, her bireyimiz farklı bir emekli maaşı alacaktır.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işleminizi ise, bağlı olduğunuz SSK yani yeni adıyla 4A, BAĞ-KUR 4B ve Emekli Sandığı 4C gibi 3 kurumun olduğu hesaplama işlemleri ile yapabilirsiniz.

SSK'lı iseniz, emekli maaşı hesaplamanızı, internet üzerinden uygulama sistemine, TC kimlik numaranız, sicil numaranız, babanızın adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme girecek olduğunuz bu bilgiler yardımı ile sizlerde hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

BAĞ-KUR'lu olan bireyler için ise, uygulama sistemine, TC kimlik numaranızı, esnaf veya tarım olan seçeneklerinden kurumunuzu seçmeniz gerekmektedir ve son olarak ekranda sizden istenilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Bu hesaplama, maaşınızı yaklaşık değerini sizlere verecektir. hesaplama işleminizi yapabilmeniz için 5400 günlük çalışma süresini tamamlamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminiz için sisteme, derece durumunuzu, kademe durumunuzu ve ek gösterge bilgilerinizi, hizmet yılı, hizmet ayı, aylık tarihi, pay/payda bilgileriniz ve kad. taz. ek gösterge bilgilerinizi girmelisiniz.

Emekli maaşı sorgulama işleminizi ise E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmektesiniz. Bu kapsamda e-devlet şifrenizi ise, PTT şubelerine giderek kolaylıkla edinebilirsiniz. Şifrenizi edindikten sonra ise, sistem üzerinden kimlik doğrulama işleminizden sonra, TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Son olarak, bağlı olduğunuz kurum bilgilerinizle birlikte 'emêkli aylık' bilgisi seçeneğine tıklayarak emekli sorgulama işleminizi tamamayabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler yardımı ile, Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı