Gazete Vatan Logo

EDevlet Girişi Yaparak Askerlik Yeri Sorgulama

E Devlet ile ulaşabileceğiniz bilgiler arasında askerlik bilgileri de yer almaktadır. Nerede askerlik yapacağınızı E Devlet hizmeti ile öğreneceğiniz gibi E Devlet girişi yapmanız yeterlidir.

Devlet tarafından sunulan hizmetlerin vatandaşlar tarafından daha hızlı bir şekilde ulaşılması amacı ile internet üzerinden de kullanıma açılmıştır. Böylece askerlik gibi durumlar da dahil herhangi bir askerlik şubesine gitmenize gerek kalmadan çevrimiçi olarak bilgi alınması mümkündür. Yapılacak olan işlemler için E Devlet kapısı kullanılmalıdır. Devlet hizmetlerinin resmi olarak sunulduğu E Devlet kapısı sayesinde askerlik gibi konularda sorgulama yapabilir ve nerede görev alacağınızı öğrenebilirsiniz.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Askerlik zamanı gelen ve askere gidecek olan kişilerin askerliğinin nereye çıktığını öğrenmek için E Devlet üzerinden sağlanan hizmet ile sorgulama yapması yeterli olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. Ardından ise askerliğinizin nereye çıktığını öğrenmek için er sınıflandırma sonucu sorgulama ve asal sevk başvurusu bağlantısına tıklamanız gerekir. Bağlantıya tıkladıktan sonra ise sistem tarafından otomatik olarak asker yeriniz ile ilgili bilgi yayınlanacaktır. Sayfada yayınlanan bilgi sayesinde nerede askerlik yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet girişi ile ulaşabileceğiniz askerlik hizmeti sayesinde nerede askerlik yapacağınızı askerlik şubelerine gitmeden öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden bir, iki dakika içerisinde yapacağınız işlemler sayesinde hem zamandan kazanacak hem de kurumlar üzerindeki yoğunluk azaltılacaktır.

E Devlet girişi ile ulaşabileceğiniz hizmetlerden sadece birisi olan askerliğin nerede yapılacağına dair sorgulama hizmeti dışında pek çok hizmet sunulmaktadır. Bu bakımdan giriş yaptıktan sonra portal üzerinden sunulan diğer sorgulamalar işlemlerini yapabilirsiniz. İstediğiniz zaman giriş yapabileceğinizi devlet kapısı sayesinde resmi tüm hizmetler bir tık kadar uzağınızda.

Sadece askerlik için değil, sigortadan borç sorgulamalarınıza, telefon aboneliklerinizden adres kayıt işlemlerine kadar tek bir çatı altında toplanan hizmetler, devlet kapısı ile sizlere sunulmuş durumdadır. Üyelik işlemlerinizi tamamlayarak, üyeliğiniz oluşturmanız ve hizmetler üzerinden seçim yaparak istediğiniz bilgilere ulaşabilmeniz tamamen sizin elinizde.

Haberin Devamı