Gazete Vatan Logo

Eczacılar Odası'ndan son dakika maske açıklaması! Ücretsiz maske nasıl alınacak?

Eczacılar Odası'ndan ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışanlar ücretsiz maskelerini eczanelerden temin edemeyecek. Peki, Ücretsiz maske nasıl alınacak? İşte yeni ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili açıklama...

Eczacılar Odası'ndan son dakika maske açıklaması! Ücretsiz maske nasıl alınacak?

Eczacılar Odası ücretsiz maske dağıtımları ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışanlar ücretsiz maskelerini eczanelerden temin edemeyecek. Peki, Ücretsiz maske nasıl alınacak? İşte ücretsiz maskeler ile ilgili son dakika gelişmesi...

Eczacılar Odası ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışanlar artık ücretsiz maskelerini eczanelerden temin edemeyecek.

Eczacılar Odası yapılan açıklama şu şekilde:

"Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve işyerlerinden temin edeceklerdir."

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Haberin Devamı

Yapılan düzenlemeye göre; 20 yaşından küçük olanlar ve 65 yaşından büyük olanlar eczanelerden maske alamayacak.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar, çalıştıkları işyerlerinden maske alabilecekler. Bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışanlar ise çalıştıkları iş yerlerinden ücretsiz maskelerini alabilecekler.