Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle not bilgisi sorgulama!

E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle öğrencinize ait not bilgilerini öğrenebilirsiniz. E-Okul yönetim bilgi sistemi de not girmek için kullanılan bir portaldır. Nasıl giriş yapacağınızın bilgisi haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle not bilgisi sorgulama!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’deki eğitimin daha çağdaş ve daha modern standartlara kavuşturulabilmesi amacı ile dijital teknolojinin temel alındığı interaktif bir eğitim hizmet yapısının oluşturulabilmesini amaçlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi ise bu alanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın en geniş kapsamlı ve en önemli projelerinden birisini oluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilerek, dijital platform üzerinde aktif hizmete sunulan E-Okul sistemi 2 aşamalı olarak hizmet verirken, ilk aşamasında öğretmenlerin öğrenci verilerinin girişi yapılıyor, ikinci bölümde ise öğrencilerin tüm güncel eğitim verileri veliler tarafından takip edilebiliyor. Özellikle günümüzde eğitim yapısı içerisinde velilerinde aktif bir rol üstlenebilmesine yardımcı olabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasını aktif biçimde kullanıyor. Son yıllarda veliler, çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve hatta karne bilgisi gibi son derece önemli eğitim verilerini internet üzerinde yer alan E-Okul sisteminin velilere yönelik hizmet veren ekranından takip etmeyi tercih ediyor. Dijital eğitim yapısıyla öğrenciler dünya standartlarına uygun hizmetler alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ocak 2007’de dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresi ile hizmet vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi dijital bir okul yönetim bilgi sistemidir. Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ve bu kurumlarında eğitim alan öğrencilerin özel eğitim dosyalarının yer aldığı merkezi bir eğitim sistemidir. İnternete erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabilen E-Okul sistemi öğrencinin ilkokula kayıt olmasıyla başlayarak, ortaokuldan mezun olana kadar tüm eğitim verilerinin dijital bir sistem içerisinde depolanmasına ve veliler tarafından internet kolaylığında E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile takip edebilmesine imkan veren dijital bir eğitim yazılımıdır. Türkiye’de eğitime aktif olarak devam eden tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları kapsam dahilinde bulunmaktadır. Tüm bu sistem içerisinde yer alan okul ve öğrenci bilgilerinin yönetim ve giriş işlemleri ise öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğrencinin okul kaydı, dosya bilgilerinin giriş ve düzenlenmesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, nakil alma, nakil verme, devamsızlık girişleri, okul ders programı düzenlemesi, verilen dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav tarihleri ve gelişim raporları gibi son derece önemli eğitim bilgilerinin girişi tek bir sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi ise öğretmenler ve okul idarecileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile velilerin, çocuklarının okuldaki sınav ve proje notlarını, devamsızlık durumunu, karne bilgisini, takdir ve teşekkür gibi başarı belgesi bilgisini, şube ortalaması gibi bilgilerin takibine imkan veriyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor. Bu ekranda veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi günümüz modern eğitim sistemi içerisinde son derece aktif bir rol üstleniyor. Bu durumda günümüzün eğitim sistemi içerisinde öğrencilerin ve velilerin çok daha modern bir eğitim standardından yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı