Gazete Vatan Logo

E-okul’a giriş nasıl yapılır?

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı bu hafta sona eriyor. Öğrenciler için son ders zili 9 Haziran Cuma günü çalacak. Öğrenciler karnelerine kavuşacak. Karneler alınmadan, veliler tarafından da öğrencilerin almış oldukları notlar merak ediliyor. E-Okul sistemi ile öğrencinin tüm ders notlarına kolayca erişilebilir. Peki e-okul sistemi nedir, veli girişi nasıl yapılır?

E-okul’a giriş nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul sistemi hem öğretmenler için hem de öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlıyor. Öğrenciler geçmiş dönemler de dahil olmak üzere ders notlarına ulaşılabiliyor. Merkezi ortak sınav sonuçları ve devamsızlık bilgilerinin de görülebildiği E-Devlet sistemine girmek için e-okul.meb.gov.tr internet sitesine girilmelidir. Açılan ekranda iki bölüm yer alır. Öğretmenler sol tarafta bulunan yönetim bilgi sisteminden, veliler ve öğrenciler ise sağ tarafta bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden giriş yaparlar. Veli bilgilendirme sistemine giriş için öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası yeterlidir. Öğretmenlerin giriş yapması için de okul yönetimi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanmaları gerekir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN ALINMALIDIR?

Dönem boyunca göstermiş olduğu başarıdan dolayı öğrencilere ödül belgesi verilir. Ödül belgesi verilecek olan öğrencilerin seçimi için yıl sonu başarı puanı kullanılır. Yıl sonu başarı puanı E-Okul sistemi üzerinden görülebilir. Öğrenciye ait yıl sonu başarı puanının sistem üstünde görülmesi için, tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olması gerekir. Aksi halde yıl sonu başarı puanına ulaşılamaz. Yıl sonu başarı puanına göre alınacak olan belgeler de farklılık gösterir.

Haberin Devamı

Yıl sonu başarı puanı ve bu puanlar ile alınacak olan belgeler şunlardır;

85,00 – 100 puan aralığı takdir belgesi,

70,00 – 84,99 puan aralığı teşekkür belgesi almak için yeterlidir.

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi dışında öğrenci üç öğretim yılı boyunca takdir belgesi aldıysa üstün başarı belgesi almaya hak kazanır. Öğrencinin okul içinde arkadaşlarına karşı göstermiş olduğu örnek davranışlar, okul araç ve gereçlerine karşı gösterdiği hassasiyet, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım oranı, derslere devam etmesi gibi faktörlere bağlı olarak da onur belgesi verilir. Onur belgesi verilecek öğrencilerin taşıması gereken şartlar, öğretmenler kurulu tarafından dönem başında belirlenir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ERİŞİLEBİLİR?

2007 yılında hizmete sunulan E-Okul sistemi öğrencilere ait pek çok bilgiyi içerisinde bulundurur. Bu da öğrencinin dersleri ve notları hakkında bilgi almak isteyen veliler ve öğretmenler için kolaylık sağlar. Sisteme kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Ardından öğrencinin devamsızlık bilgisi en güncel haliyle görülebilir. Geçmiş dönemler de dahil olmak üzere tüm ders notlarına erişilebilir. Merkezi ortak sınavların giriş belgeleri, sınav sonuçları ve okul tarafından yapılan duyurular da E-Okul ile görülmektedir. Bunlar dışında E-Okul ile öğretmenler tarafından not girişleri, ders programı girişi ve tercih işlemleri gibi işlemler hızlı ve pratik olarak yapılabilir.