Gazete Vatan Logo

E Devlet Şifresi İle KYK Borç ve Burs Sorgulama

Devlet tarafından öğrencilere bir takım yardımlar yapılmaktadır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bu yardımlar sayesinde öğrencilerin daha rahat bir şekilde öğrenim görmesi amaçlanmaktadır.

Yapılan yardımlar arasında KYK katkı kredisi ve KYK öğrenim kredisi bulunmaktadır. Eğitim hayatı boyunca öğrencilere sunulan bu kredi imkanları, eğitim dönemi sonrasında geri ödenmelidir. Tüm bu bilgilere internet üzerinden ulaşmak mümkündür.

KYK BORÇ SORGULAMA - E DEVLET - KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA

KYK Borç Sorgulama KYK üzerinden kredi ve kredi alan kişiler için KYK borcu çıkmaktadır. Bu kişilerin eğitim hayatlarının sonrasında bu borçlarını ödemesi gerekmektedir. KYK üzerinden geri ödeme şartı ile alınan bu borcun, ödeme ve güncel durumu ile ilgili sorgulamaları E Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sorgulamaları yapmak için E Devlet portalına giriş yapmanız yeterli olacaktır. E-Devlet portalındaki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü menüsü altında tüm sorgulamalara ulaşabilir ve bu bağlantılar sayesinde sorgulamaları yapabilirsiniz.

KYK Katkı Kredisi Sorgulama Katkı kredisi, öğrencilerin harçlarını ödemek için oluşturulan bir kredi türüdür ve bu sayede öğrenciler yüksek harç ücretlerinden etkilenmeden daha kolay bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürebilmektedir. Bu doğrultuda, KYK katkı kredisi alan kişilerin, bu kredilerinin toplam miktarının ne kadar olduğunu, borç geri ödeme tarihini öğrenmesi mümkündür. Bunun için E Devlet’teki KYK katkı kredisi sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterlidir. Bu bölüme tıkladıktan sonra kredinin ne zaman alınmaya başlandığı, kredinin ne zaman bittiği ve toplam ne kadar kredi alındığı görülmektedir. Ayrıca kredinin hangi üniversite için hangi tarihlerde alınarak kullanıldığı da detaylı bir şekilde görülebilmektedir.

KYK Öğrenim Kredisi Sorgulama Katkı kredisi gibi KYK tarafından sunulan diğer bir kredi imkanı da KYK öğrenim kredisidir. Katkı kredisine karşın aylık olarak ödenen bu kredi sayesinde öğrenciler maddi yönden daha rahat bir şekilde öğrenim sürdürebilmektedir. Kredi miktarı bu bakımdan katkı kredisine göre çok daha yüksektir. KYK kredi sorgulama için E Devlet’te ilgili bölüme tıklamanız yeterlidir. Bu sayede alınan tüm kredilerin detaylı bilgisine ulaşılabilir. Bu bölümden sorgulama yaparak ne kadar daha öğrenim kredisi alacağınızı, ne zaman kredinizin biteceğini ve ne zaman geri ödemesinin başlayacağını öğrenebilirsiniz.

KYK Yapılandırma Sorgulama KYK borçlarına yönelik devlet tarafından dönemsel olarak yapılan yapılandırma imkanından yararlanan kişiler, KYK yapılandırma sorgulama ekranını kullanarak bu yapılandırma ile ilgili bilgi alabilir. Yapılandırma yapmayan kişiler için bu bölüm geçersizdir.

Haberin Devamı