Gazete Vatan Logo

e-Devlet ile trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

e-Devlet sistemi devlet tarafından vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı ulaşmalarını sağlayan bir sistemdir. e-Devlet ile pek çok sorgulama, bilgi alma ve başvuru işlemi yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleridir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde!

e-Devlet ile trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Trafik cezası sorgulama işlemi farklı seçenekler kullanılarak yapılabilmektedir. Bu seçenekler içinde en çok tercih edileni ise e-Devlet ile yapılan sorgulama işlemleridir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi e-Devlet dışında Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) resmi internet sitesi ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden de yapabilme imkanınız bulunmaktadır.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden sorgulama yapacaksanız ilk olarak sitede yer alan ‘’Motorlu Taşıt Sorgulaması’’ kısmına giriniz. Ardından da açılan ekrandan sorgulama yapacağınız araca ait olan plaka numarası ile T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız ve tescil tarihini gerekli yerlere eksiksiz olarak yazınız. İnternet sitesi üzerinden hem sorgulama işlemi yapabilir hem de trafik cezası ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) internet sitesinden trafik cezasını sorgulamak isteyenler de EGM internet sitesi üzerinden ‘’Trafik Cezası Sorgulama’’ bölümüne girmelidir. Bu bölüme girdikten sonra açılan ekrandan ilgili yerlere adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı tam olarak yazdıktan sonra ‘’Doğrula’’ butonuna tıklayarak son bir sene içinde kesilmiş olan trafik cezalarını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Devlet ile Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet sistemi ile trafik cezası sorgulama işlemi yapabilmeniz için e-Devlet şifresi ile giriş yapabilir ya da sizlere sunulmuş olan elektronik imza, mobil imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı gibi giriş seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilmek için PTT şubelerinden e-Devlet şifresi almanız gereklidir. Şifreyi herhangi bir şube aracılığı ile 2 TL hizmet ücreti karşılığında alabilirsiniz. Şifreniz size kapalı bir zarf içerisinde verilecektir. Şifreniz ile kişisel bilgilere ulaşım sağlandığından dolayı şifrenizi kimse ile paylaşmamanız güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra trafik cezası sorgulamak için ‘’e-Hizmetler’’ bölümüne giriniz. Ardından açılan menüden ‘’Emniyet Genel Müdürlüğü’’ bağlantısına tıklayınız. Sonrasında da açılan ekranda ‘’Ceza Sorgulama’’ bağlantısından trafik cezanız varsa görebilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Devlet ile Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?

e-Devlet ile trafik cezasını ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı bağlantısına tıklayınız. Ardından ‘’Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı İle Ödeme’’ bağlantısından sizden istenen gerekli bilgileri yazınız. Kredi kartı bilgilerinizi de girdikten sonra trafik cezası ödeme işleminizi tamamlamış olursunuz.

Trafik Cezasını Erken Ödeyene İndirim

Size kesilmiş olan trafik cezasını erken ödemeniz halinde %25 oranında indirim kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde cezanızı ödemenizdir. Trafik cezasının yazıldığı günden sonra 15 günden fazla bir süre geçerse bu indirim uygulanmamaktadır.

Haberin Devamı