Gazete Vatan Logo

Düzce depreminde ölen ve yaralanan var mı, 23 Kasım Düzce'de 5.9 büyüklüğünde depremde son durum nedir? Bakan Koca açıkladı!

Düzce Gölyaka'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 23 Kasım saat 04:08'de meydana gelen Düzce depreminde son durum ise merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaralıların sayısını açıkladı. Peki, Düzce depreminde can kaybı var mı, kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İşte 5.9 büyüklüğünde depremde son durum…

Düzce depreminde ölen ve yaralanan var mı, 23 Kasım Düzce'de 5.9 büyüklüğünde depremde son durum nedir? Bakan Koca açıkladı!

23 Kasım gece saat 04:08'de, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olarak kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 5,9 büyüklüğündeki depremde kaç kişinin yaralandığını açıkladı. Deprem, başta Düzce olmak üzere; İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde de hissedildi.

Düzce depreminde can kaybı var mı, Düzce'de 5.9 büyüklüğünde depremde son durum nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce depremine ilişkin "Gölyaka'daki depremde Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir." ifadesini kullandı.

Koca, 23 Kasım  sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor." bilgisini paylaşmıştı.

Haberin Devamı

AFAD ise yaralı sayısını güncelledi. En büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı meydana gelmiştir. Depremde yaralananların sayısı 80 olmuştur. 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir. 2234 personel ve 444 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir.