Gazete Vatan Logo

Dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘dokunulmazlık’ açıklamasına cevap verdi: Meclise girdiğimizde tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.

Dokunulmazlık resti: Sıkıysa gelin

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisinin ve Selahattin Demirtaş’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Suudi Arabistan gezisi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın son açıklamalarının “Anayasa suçu” olduğunu söylemişti. Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) geçen haftaki özerklik toplantısı ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı. Van’da bir konferansta yaptığı konuşmada, “Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez, bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadız, caydıramadınız, gerilitemediniz. Aksine daha güçlü geldik” diyen Yüksekdağ şöyle konuştu:

Kimyanız bozuldu

“Cumhurbaşkanı buyurmuş. ‘Halkların Demoratik Eş Başkanlarının dokunulmazlığı kaldırılırsa doğru olur’ demiş. Defalarca dokunulmazlığımızın kaldırılması için talimat verdiler. Defalarca fezlekeler hazırladılar. Kendisi de bire bir sayıyor. Demek ki gece gündüz bizim hakkımızda açılan soruşturmaları sayıyor. 163 taneymiş. Ben bilmiyordum öğrendim. Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesinin sözcüleri olarak rolümüzü, işlevimizi kırmaya çalıştılar, etkisizleştirmeye çalıştılar. Peşimizde canlı bombalarla siyaset yapanlar, her gün suikast tehdidiyle ve ihbarıyla birlikte mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde vekillerimiz ve Eş Başkanlarımız polislerin saldırısına ve kontra güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna rağmen bizleri durduramadınız. Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, geriletemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziran’da 80 milletvekili ile Meclise girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.”

Haberin Devamı