Gazete Vatan Logo

Doğan ve 6 emekli askere Balyoz şoku!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında emekli Orgeneral Çetin Doğan ile 6 askerin beraat kararının bozulması için itiraz etti...

Doğan ve 6 emekli askere Balyoz şoku!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kumpas sonucu açıldığı ortaya çıkan, ‘Balyoz Harekât Planı’ davasında yedi sanık hakkındaki beraat kararının bozulmasını istedi.

‘Suç içerebilir’

Balyoz davasında verilen mahkumiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce onanarak kesinleşmişti. Anayasa Mahkemesi ise adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar vermişti. İhlal kararı üzerine dava, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlamıştı. Yaptırılan bilirkişi incelemesiyle Balyoz planının sahte olduğu tespit edilmiş ve tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ise bu beraat kararını yedi sanık yönünden temyiz etmişti. Temyiz sürecinde Yargıtay Başsavcılığı tebliğnamesini hazırladı ve yedi sanık hakkındaki beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. Başsavcılığın tebliğnamesinde, seminerde yapılan konuşmaların suç unsuru içerebileceği, sanıkların suç için anlaşma suçunu işleyip işlemedikleri değerlendirilmeden beraat kararı verilmesinin bozma nedeni olması gerektiği savunuldu. Haklarında bozma talep edilen sanıklar emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Tümgeneral Behzat Balta, Emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, Emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı, Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Emekli Albay Erdal Akyazan ve Emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç. Nihai kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi verecek.

Haberin Devamı

‘Hayal ürününün ikinci perdesi’

Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay Başsavcılığı’nın bozma talepli tebliğnamesiyle ilgili şunları söyledi: “Balyoz Harekât Planı’nın sahteliği tespit edildikten sonra, ortada bir darbe planı kalmadığına göre Çetin Doğan ve diğer beş kişi hakkındaki beraat kararının bozulması mümkün değil. Yüzlerce subayın katıldığı seminerde bir darbe teşebbüsünün konuşulduğu ve yargılananların suç için anlaştığı isnadı da hayal ürünü bir iddianın ikinci perdesi olacaktır. İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlendiği duruşmada seminerin teammülere uygun olarak yapıldığı yönündeki açıklamaları ve Mehmet Daysal başkanlığındaki bilirkişi heyetinin seminerde darbe teşebbüsünün planlandığına dair bir bulgu olmadığına dair raporu göz önüne alındığında beraat kararının onanacağı kanaatindeyim. Bu kumpas davaları kurgulayanlardan hesap sorulması gerekirken, bu davaların mağdurlarının yeniden gündeme taşınması ancak ve ancak FETÖ’nün propagandasına hizmet edecektir.”

Haberin Devamı