Gazete Vatan Logo

Denizde can pazarı!

Doğuş Grubu’nun kiraladığı lüks yatta VW’nin 5 Alman yöneticisi ve Doğuş Grubu’dan da 3 yönetici vardı...

Büyük bir şirketin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Alman misafirlerin bulunduğu yat,büyük bir tehlike atlattı. Bir rehber ve bir şirket görevlisinin eşlik ettiği Almanlar, Denden 4 adlı yatla boğaz gezisine çıkarıldı. Ancak şiddetli fırtına yüzünden Sarayburnu açıklarında sürüklenmeye başladı. Bu sırada motordan gelen duman üzerine yatta bulunanlar güvertede toplandı. Kısa süre sonra siyah dumanlar yerini alevlere bıraktı. Birkaç saniye içinde alevler lüks yatı sardı. Yatta bulunanlardan biri denize atladı. Bir kadın da denize düşmek üzereyken, yatta bulunan iki erkek tarafından kollarından tutuldu.

Son anda kurtuldular



Asılı halde bekleyen çığlık atan kadının yardımına küçük tekneler geldi. Alevlerin artması üzerine yata yanaşan küçük tekneler yetersiz kaldı. Bu sırada Turyol’a bağlı büyük bir yolcu teknesi yardıma koştu. Yattakiler yanmaktan son anda kurtarıldı.

Yolcu teknesi kurtardığı kişilerle beraber Anadolu yakasına geçti. Söndürme gemileri tüm bunlar yaşandıktan sonra olay yerine geldi. Alevler içinde kalan Denden 4 adlı Yat söndürülerek Salacak açıklarına götürüldü. Yatta çıkan yangından 5’i Alman 5 Türk olmak üzere 10 kişi son anda kurtarıldı. Yatta bulunanlar bilgilerine başvurulmak üzere, Deniz Şube Müdürlüğü Liman İskele Polis Merkezi’ne götürüldü.

Haberin Devamı