Gazete Vatan Logo

Corona virüsü (koronavirüs) ne zaman biter? Corona virüsü yazın biter mi?

Corona virüsü (koronavirüs) ne zaman biter? Corona virüsü yazın biter mi? soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de bir erkek vatandaşa Corona Virüsü bulunduğunu açıklamasıyla artış yaşadı. Corona Virüs paniği yaşayan Türkiyeliler arama motorları üzerinden Corona araştırmasını hızlandırdı. Türkiye’de corona üzerine açıklama yapan uzmanlardan bazıları Corona Virüsü’nün yazın etkisini yitireceğini söylerken, bazıları ise sıcak hava ile Corona Virüsü arasında bir bağlantı olmadığını savunuyor. Peki, Corona virüsü (koronavirüs) ne zaman biter? Corona virüsü yazın biter mi?

Corona virüsü (koronavirüs) ne zaman biter? Corona virüsü yazın biter mi?

Corona Virüsü salgını olan kişi sayısı 100 bini geçti. Türkiye'de de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Corona virüsü şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” diyerek ilk vakayı resmen duyurdu. Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklama sonrası Corona virüsü araştırması hızlandı. Aranan sorulardan biri de Corona virüsü (koronavirüs) ne zaman biter? Corona virüsü yazın biter mi? oldu. İşte detaylar…

KORONAVİRÜS NE ZAMAN BİTER?

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, Avustralya’da şu an yaz olmasına rağmen iki vakanın ortaya çıkmasının umutları azaltırken, bulaşmaların salgın halinde yayılmamasının ise umut vaat ettiğini söylüyor.

Diğer yandan Corona Virüsünün, zarflı virüs denen bir yapıya sahip olması nedeniyle dış ortamda uzun süre yaşama şansı olduğu belirtildi. Uzmanlar, virüslerin canlı kalmalarının ortam ısısı, güneş ışığı varlığı, ortamdaki nem oranı gibi birçok etken ile belirlendiğine dikkat çekti.

Yeni tip corona virüs hakkında bilgiler sınırlı olsa da uzmanların çoğu haziran ayında vakaların durmaya yakın hale geleceğini belirtti.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ YAZIN BİTER Mİ?

Tıp uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş da katıldığı bir haber programında, ‘’Nisan sonu biter bu iş. Kuzey Yarımküre’nin güneşle olan UV açısı değişiyor. Bu öldürecek olan şey de UV, sıcaklık değil. UV ıslığı bütün bakteri ve mikronu öldürür. UV dik açıya gelecek nisan sonu. SARS’ta da böyle olmuştu. Martta başlamış, haziran sonu bitmişti.’’ Dedi.