Gazete Vatan Logo

Çilem Doğan kimdir?

Çilem Doğan davası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Şok gelişmelerin yaşandığı Çilem Doğan davası nasıl sonuçlandı. Peki Çilem Doğan kimdir? İşte merak edilen soruların yanıtları ve tüm ayrıntılar...

Çilem Doğan kimdir?

Çilem Doğan kendisine şiddet uygulayan kocasını öldürmüş ve 15 yıl hapis cezası almıştı. Geçtiğimiz günlerde şok bir gelişme ile Çilem Doğan davası sonuca bağlandı. Çilem Doğan 50 bin TL kefaletle tahliye edildi. İşte son gelişmeler...

Çilem Doğan kimdir? Çilem Doğan kaç yaşında ve nereli gibi konular herkes tarafından merak konusu oldu. Sizde haberimizden yararlanarak Çilem Doğan'ın hayat hikayesine ulaşabilir merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. Adana'da kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşi Hasan Karabulut’u öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan Karabulut'un nakdi kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. Çilem Doğan Karabulut işlemlerin tamamlanmasının ardından salıverildi. İşte konu hakkında merak ettiğiniz bazı detaylar...

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Çilem Doğan’ın avukatları Cemre Topal ve Fatoş Hacıvelioğlu’nun yaptığı başvuru üzerine 50 bin TL kefaletle tahliye kararı verdi. Çilem Doğan, hakkındaki mahkumiyet kararı Yargıtay’ca onanırsa yeniden cezaevine girecek.

Haberin Devamı

ÇİLEM DOĞAN O GÜN YAŞADIKLARIN ŞU SÖZLERLE ANLATTI

"Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Polis de benden Hasan'ın evden çıkış saatlerini ne yaptığı konusunda bilgiler istedi. Can güvenliğimin olmadığını söyledim. Polisler beni koruyacaklarını söylediler. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Nabzını yoklamak için olay günü aradım nerede olduğunu sordum. 'Bekle geliyorum az kaldı' deyip telefonu yüzüme kapattı. Eve geldiğinde 'seninle konuşacaklarım var' dedi. İçimden bittim ben dedim. Yatak odasına girip soyundu silahını da yastığın altına koydu. Ben sürekli vakit geçirmeye çalışıyordum. Yatak odasına girdiğimde kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Hazırlanmamı, 3 kadın ile birlikte Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim. Hayatımda hiç silah kullanmamıştım."

Haberin Devamı

"HEP KADINLAR MI ÖLECEK?"

Çilem Doğan, kocasını öldürdükten sonra gözaltına alındığında "Hep kadınlar mı ölecek, bir kere de erkekler ölsün" sözleriyle hafızalara kazınmıştı.

Önceki gün Evrensel gazetesinin sorularını yanıtlayan Çilem Doğan, mahkemenin verdiği 15 yıllık hapis cezasına ilişkin, “Elbet çıkacağım buradan ve hayatıma devam edeceğim, bu sefer dayaksız, şiddetsiz, özgür olarak” yorumunu yapmıştı.

"BENİ KIZINIZ YERİNE KOYUN"

Mahkeme başkanının "Eşinin vücudunda 7 adet kurşun yarası var 4'ü öldürücü nitelikte" demesi üzerine kurşun sayısına şaşıran Çilem Karabulut, "O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Öldüğünü bile sonradan öğrendim. Yaşamak için mücadele ettim. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen" dedi.

ÇİLEM DOĞAN KİMDİR?

24 Yaşında Adanalı'dır. 2.5 Yaşında bir çocuğu vardır. Kendisine sürekli şiddet uyguladığı kocasını öldürdüğü için Yaklaşık 2 Senedir cezaevinde bulunuyordu.Bugün tekar Yargılanmasına başlanan Çilem Doğan ‘ın avukatları meşru müdafaada bulunduğunu bu nedenle ceza almamasını talep etti. Savcılık ise öldürme suçu işlediği için müebbet hapis talep etti fakat aynı zamanda gördüğü şiddeti “ haksız tahrik ” olarak değerlendirip cezadan indirim yapılmasını istedi. Mahkemede yaptığı savunmada Doğan “Defalarca karakola gittim. Daha ne yapabilirdim bana onu söyleyin. Bu adliye koridorlarında gözüm mor çok dolaştım. Benim başka çarem kalmamıştı ” dedi.

Haberin Devamı

Duruşma sonucunda Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi zanlının “ haksız tahrik altında eşini öldürdüğü ” iddiasıyla 18 yıl ceza verdi. Bu cezadan takdiri indirim yapan mahkeme cezayı 15 yıla indirdi. Karar sonrasında Doğan ‘ın avukatları önce Yargıtay ‘a karar iptali için ardından da 10. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye başvurunda bulundular.