Gazete Vatan Logo

CHP'de 'değişim' tartışması! Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16'lı masa kuracağım

Seçim sonrası CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

CHP'de 'değişim' tartışması! Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16'lı masa kuracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçları sonrasında başlayan 'değişim' tartışmalarıyla ilgili ne mesaj vereceği merak edilen Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı. CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' tartışmasında açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"DEĞİŞİM ŞART"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, 'değişim' talebine yineledi. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığıyla ilgili soruya cevap veren İmamoğlu, "Değişimle ilgili fikrim net. Değişim olmak zorunda. Yanlış yaptığımız ve eksik yaptığımız işler var. Bunları yaptığımız için seçim kaybediyoruz. Kazanmamız lazım artık. Bundan sonra seçimi kazanmaya yönelik adımlar elbette yanlışları yapmamak, eksikleri tamamlamak, doğruları yapmak, bunun çok detay ve içeriği var. Biz sürekli konuşuyoruz partili arkadaşlarımızla. Bunların kamuoyuna açılacağı zamanlarda elbet gelecek. Değişim şart ve iyidir. Devletimizin ve milletimizin daha iyi bir yönetime kavuşması için başta benim partim olmak üzere bütün muhalefetin bu anlamda bir öz eleştiri yapması şarttır. Bunu yaparsak doğruları buluruz. Bugün iktidarın yaptığı yanlışlarla ilgili ihaleye başlayıp 2,5 -3 seneyi heba ettikleri gibi bizimde kendi hatalarımız var bu süreçle ilgili. Biz diyorum farkındaysanız. Bu bütün bir işi. Bunun tabiki bir usulü ve yöntemi vardır. Parti kurumsallığına ve saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem. Vatandaşa karşı sorumluluğumuz her şeyden öndedir. Milletimize ve devletimize karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. En doğru zamanda, en doğru üslupla, en doğru yöntemle kamuoyuna paylaşmaktan da geri durmam. Bunun zamanını merak edenler vardır. Zamanı geldiğinde zaten paylaşacağım" dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: GEREKİRSE 16'LI MASA KURACAĞIM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tartışmaları gündemdeki yerini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı bir açıklama geldi.

Partinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hiçbirimizin, hiçbir CHP'linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. En zor koşullarda Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak bizim görevimizdir. Değil 6'lı masa Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım. Bu Duyunu Umumiye kabinesini mutlaka göndereceğiz." dedi.

Haberin Devamı

81 İL BAŞKANI İLE YOL HARİTASI ZİRVESİ

Öte yandan parti örgütünü doğrudan kendisine bağlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 81 il başkanı ile bayram öncesi toplantı yapacak. Ankara’da yapılması planlanan toplantıda Kılıçdaroğlu, il başkanlarına yeni dönemin yol haritasını anlatacak...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütünü doğrudan kendisine bağlamasının ardından, 81 il başkanı ile bayram öncesi Ankara’da buluşacak. CHP lideri il başkanlarına yeni dönemin yol haritasını anlatacak, “değişim” ve “tüzük” konusunda görüşlerini alacak. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ve yerel seçime yönelik çalışmalarının ele alınacağı toplantı öncesi örgütünden partinin tanıtımı için yapılacak çalışmalarda doğrudan görev almalarını istedi.

Haberin Devamı

TANITIM VE MEDYA TALİMATI

Partisinin MYK’sında büyük değişiklikler yapan Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atananlarla 14 Haziran tarihi itibarıyla yollarını da ayırdı. Yönetim ve danışman kadrosunda değişikliğe giden Kılıçdaroğlu, partinin tanıtımı için kolları sıvadı ve örgütlerde bu yönde yapılanma talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun imzasının bulunduğu “tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcısı” konulu genelge il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Söz konusu genelgede, partinin tanıtımı için yapılacak çalışmalara doğrudan katkı sağlamak amacıyla il ve ilçe başkanlıkları nezdinde “tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcısı” görevlendirilmesi gerektiği belirtildi. İl ve ilçe başkanlıkları nezdinde görevlendirilen kişilerin iletişim bilgilerinin Genel Merkez’e bildirilmesi istendi.

KAFTANCIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

CHP lideri, partisinde değişim tartışmalarının fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de görüştü.

Haberin Devamı

Görüşmeye ilişkin “her hafta gerçekleşen standart görüşme” ifadesi kullanılsa da, edinilen bilgiye göre bu buluşmada, İmamoğlu’yla yapılan görüşme, kurultay süreci, değişim tartışmaları da gündeme geldi.

KURULTAYDA ADAY GÖSTERİLECEK

CHP’de genel başkanın seçileceği kurultayın kasım ayının ortasında yapılması bekleniyor. CHP kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday gösterileceği konuşuluyor. Kurultayda çoklu yarış beklenmezken Kılıçdaroğlu’nun tek aday olabileceği ifade ediliyor. Milliyet’e konuşan CHP’li üst düzey yönetici Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday gösterileceğini belirterek “Adayım demez. Kurultayda aday gösterilecek” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçime partisinin başında gireceğini belirten yetkili “Kılıçdaroğlu bırakamaz. Seçimler biter ondan sonra bu kararı verir. İki nedenle bırakamaz; bir, hemen yerel seçim var. İkincisi, kongre takvimi buna el vermiyor. Arada tüzük kurultayı yaparsak en az üç hafta gecikecek” ifadelerini kullandı.

CHP’de başlayan “değişim” tartışmalarına ilişkin de CHP’li yetkili, hesaplaşmanın yerel seçim sonrasına kalacağına işaret ederek, “Seçim sonrası kurultay gerçekten değişim kurultayı olur. Nasıl değişmeli buna partinin karar vermesi lazım” dedi.

İSTANBUL’A YEDEK ADAY

Değişim tartışmaları ile eş zamanlı CHP’de yerel seçim hesapları da yapılıyor. Parti kulislerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimde tekrar aday gösterileceği belirtilirken, kulislerde İmamoğlu hakkındaki hukuki süreç nedeniyle “yedek” aday formülü tartışılıyor. Bu çerçevede de CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün adı dillendiriliyor.