Gazete Vatan Logo

CHP ‘olağan’dedi

Seçimlerin hemen ardından başlayan ‘olağanüstü kurultay’ tartışmalarına karşılık CHP yönetimi tarih açıkladı. “Olağan Kurultay 16-17 Ocak’ta yapılacak” dedi.

CHP ‘olağan’dedi

CHP’nin Olağan Kurultayı’nın 16 ve 17 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmesi kararı alındı. CHP’nin olağan kurultay süreci devam ederken, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından olağanüstü kurultay tartışmaları gündeme gelmiş, buna yönelik olarak da imza toplanmasına başlanmıştı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Meclis’te CHP kurultayına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Olağan kurultay tarihine ilişkin Tekin, psikolojik hareket olarak tarihin açıklanmadığını söyledi. Kendisinin bu partinin gençlik kollarından geldiğini belirten Tekin, bir kısmının sonradan dahil olabileceğini ve başlarının üstünde yeri olduğunu ifade etti. CHP’nin geleneklerinin, kültürünün, siyasal tarihinin herkesin bilmesi gerektiğini dile getiren Tekin, “Böyle birbirimizi basın yoluyla incitecek cümleler kullanmak istemiyorum. Türkiye’nin büyük sorunları var, ciddi sıkıntıları var; bunlarla meşguluz. Birbirimizle kavgayla meşgul olacak durumda değiliz. Arkadaşlarımız yarın imzalarını verirler, biz gereğini yaparız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kulisler ‘Kılıçdaroğlu’ diyor

Kurultay seslerinin 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından yükseldiği CHP’de önce Umut Oran, ardından Muharrem İnce ve Mustafa Balbay genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olduklarını dile getirmişti. Ancak kulislere göre bu üç rakip de parti tabanında beklenen heyecanı yaratmadı. Kılıçdaroğlu’nun kurultayda en güçlü aday olduğu belirtilirken, alternatiflerin kurultaydan Genel Başkan olarak çıkamayacağı düşünülüyor.

Muhalif kanat için son 3 gün

Öte yandan ‘olağanüstü kurultay’ için imza toplayan muhalif kanatın yeterli imza sayısını toplamak için son üç günü. Gerekli imza sayısının 595 olduğu erken kurultay için muhalifler 500 imzanın toplandığını söylüyor. Dün ‘olağan kurultay’ tarihinin açıklanmasının ardından CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Yeterli imzanın tam aşamasındayız. Birkaç gün içerisinde sanırım yeterli olan imza da aşılmış olacak” dedi. İmzaların toplanması için sürenin son üç gün olduğunu hatırlatan muhabirlerin, “Sizin cephede son durum nedir?” sorusu üzerine Pekşen, 1 Kasım seçimi sonrasında halkın moralsiz ve umutlarını kaybetmek üzere olduğunu iddia ederek, birilerinin bir şeyleri harekete geçirmesi gerektiğini ifade etti. Aralarında Sinan Aygün, Refik Eryılmaz, Kadir Gökmen Öğüt, Süleyman Çelebi ve Atilla Kart’ın da yer aldığı 60 eski vekil ise daha önce olağan kurultayı desteklediklerini bildirerek ‘karşı bildiri’ toplamıştı.

Haberin Devamı

‘Seçimlerin şokunu üstümüzden atıyoruz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, partisinin Marmaris İlçe Teşkilatının kongresinde 1 Kasım’da CHP’liler olarak şok yaşadıklarını söyledi. Hiç beklemedikleri bir seçim sonucuyla karşılaştıklarını vurgulayan Matkap, “Yaşanan şokun nedeni CHP’nin aldığı oy oranı değil, AKP’nin yeniden Türkiye’yi güç toplayarak yönetmeye hak kazanması” ifadesini kullandı.