Gazete Vatan Logo

Cemaate yönelik tasfiye yok

Arınç hükümet-cemaat ilişkilerini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Haber Türk televizyonunda katıldığı programda kamuoyunda konuşulan hükümet cemaat ilişkileriyle ilgili soruları da yanıtladı. Bu tür konuları basın yoluyla konuşmanın doğru olmadığını söyleyen Arınç, “Her zaman birbirimizle görüşebiliriz. Bir şey duyulduğunda veya bir şeyin aslı öğrenilmek istendiğinde veya bir konu gündeme getirilmek istendiğinde Başbakanımız, bakanlar, arkadaşlarımızla yani camiayı temsil eden arkadaşlarımızla oturur görüşebiliriz. Evlerimizde, iş yerlerimizde misafir edebiliriz. Nitekim bunlardan sonra da böyle görüşmeler gerçekleşti” dedi.

Arınç, sözkonusu cemaatin çok değerli, olumlu hizmetleri bulunduğunu ve onlara teşekkür borcu olduğunu söyledi ve ekledi: “Ama biz hükümetiz, tabi olduğumuz hükümler var, mevzuat var. “Onların içerisinde kalmaya mecburuz.”

Kesinlikle tasfiye yok

Başbakan yardımcısı cemaatin tasfiye edildiği iddiaları üzerineyse şunları söyledi:

“Kesinlikle böyle bir şey kabul edilemez. Ama bürokrasi 2-3 milyonluk bir kitle ise genel müdüründen şefine, memuruna kadar, kocaman devasa bir yapıysa, bunların içerisinde herkesi değerlendirmek gerekir. Binlerce iyi yetişmiş insan var. Bunlar arasında zaman zaman rotasyonlar söz konusu olabilir. Bir görevde 26 seneden beri bulunmak neyin nesidir? Senin gitmen lazım ki buraya bir başkası gelsin. Hükümetin camiayla kavga eder görüntüsü, fevkalade çirkin bir görüntüdür. Biz bu noktaya hiçbir zaman gelmek istemeyiz. İnşallah sorunlar varsa bu sorunları, insani yönden de ahlaki yönden de özellikle Hoca Efendinin gösterdiği ölçüler içinde biz her zaman karşılarız.

Haberin Devamı