Gazete Vatan Logo

Cemaat iddiasına ‘ispat et’ çağrısı!

Kılıçdaroğlu, partisinin cemaatle ittifak yaptığını iddia eden Başbakan Erdoğan’a ‘Şerefin varsa çıkarsın bunu belgelerinle ortaya koyarsın’ dedi

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP ile cemaat arasında işbirliği olduğu iddiasını sert bir dille yalanladı. “Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

1 MAYIS MESAJI: Önümüzde 1 Mayıs var, işçinin, emekçinin, baharın, alın terinin bayramı. Umarım 1 Mayıs’ta canlar yanmaz, umarım provokasyon olmaz, umarım 1 Mayıs’ta insanlar bayramını kutlar, akşam evine huzur içinde dönerler.

HESABINI SORACAĞIZ: Önümüzdeki hafta parlamentoya fezlekeler gelecek. Fezlekeler görüşülecek ama günü Pazartesi olarak seçmişler. Neden? Pazartesi günü Meclis TV yayın yapmayacak. Niye korkuyorsunuz? Bütün bunların hesabını soracağız. Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz.

CEMAAT İDDİASINA YANIT: Bize eleştiri cemaatle işbirliği yapıyorsunuz diyor. Kendisine çok açık çağrıda bulunuyorum; Şerefin varsa çıkarsın bunu belgelerinle ortaya koyarsın, ben de derim ki, ‘doğru yapmışız’. Yapabilir mi? Ne diyordu 24 Kasım 2013’te “Şimdiye kadar cemaatteki kardeşlerimiz bizden ne istediler de yapmadık.” Birisine kardeşim diyorsa elinde hançer arkadan bekliyordur. Erbakan’a da, Kaddafi’ye de Esad’a da kardeşim diyordu. Adam gibi herkesin anlayacağı sorular soruyorum, senden de adam gibi yanıtlar bekliyorum.

MİT YASASI: MİT Yasası anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz, hesabını soracağız. MİT, gerçekten milli olmak istiyorsa, kendisini AKP’nin arka bahçesi konumuna getirmemesi lazım. Hukukun üstünlüğü yoksa insanlık onurunu koruyamazsınız, işkenceler, korkular... İstihbarat devleti dediğimiz şey budur. Bütün muhaliflerin izlenmesi ve raporlamasıdır. Bunu doğru bulmuyoruz.

FENERBAHÇE KUTLAMASI: Fenerbahçe şampiyon oldu, kutluyoruz. Aziz Başkan’ın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu da biliyoruz. Kişiler yargılanacaksa bağımsız mahkemelerde yargılanır. İktidarın arka bahçesi olan mahkemelerde yargılıyorsanız, haksız yargılamalar gündeme gelir. Fenerbahçeliler yaralı, şampiyonluk acılarını dindirir mi bilmiyorum ama Fenerbahçe’yi kutluyorum.

Haberin Devamı