Gazete Vatan Logo

Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in yayın sırasında yediği kuruyemiş soluk borusuna kaçtı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduğunu belirtti. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?

Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in canlı yayında boğazına kuruyemiş kaçtı. Özgen öksürmeye başlayınca aniden reklama gidildi. O esnada Özgen'in zamanında yapılan Heimlich manevrasıyla kendine geldiği açıklandı. Yayına döndüklerinde kendisine Heimlich Manevrası ile müdahale eden konuğu Can Özçelik'e teşekkür eden Özgen, talihsiz olayla ilgili, "Soluk boruma kuruyemiş kaçtı, Can Özçelik'e çok teşekkür ediyorum, çok doğru zamanda müdahale etti. Heimlich Manevrası hayat kurtarıyor, bunu da bir kez daha görmüş olduk." ifadelerini kullandı. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?

CANSU CANAN ÖZGEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

23 Eylül 1989 İstanbul doğumlu olan Cansu Canan Özgen liseyi Bayrampaşa Anadolu Lisesinde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun olan gazeteci staj döneminde beş hafta kömür madenine girip işçilerle yeraltında çalıştı. Kurucuları Can Gürzap ve Arsen Gürzapolan Dialog İletişim Spikerlik-Sunuculuk kursundan mezun olan Cansu Canan Özgen stajyer olarak gittiği Beşiktaş TV’de ekran önüne çıktı. Fanatik Beşiktaşlı olan Cansu Canan Özgen uzun süre BJK TV’ de çalıştı. 2012 yılında Habertürk’e gece spikeri arandığını duyan gazeteci, geceleri spikerlik yapıp sabah okula gitti. Öteki Gündem’in sunuculuğunu yapan Cansu Canan Özgen yolları ayırdı. Gündem Dışı programıyla ekranlara gelmeye devam eden Cansu Canan Özgen eşi Talha Uğurluel’dir.

Haberin Devamı

HEIMLICH MANEVRASI NEDİR, NASIL YAPILIR?

Heimlich manevrası boğulan bir kişinin soluk borusuna kaçan yabancı cismi çıkarmak için yapılır. Karnın üst kısmından yukarıya doğru ani ve manuel bir basınç uygulanır. Adını Henry Heimlich’ten alan heimlich manevrası hayat kurtaran ilk yardım işlemlerinden biridir. Heimlich manevrası nasıl yapılır; kişinin arkasına geçip kollar karnın etrafına dolanır. Göğüs kafesiyle göbek deliğinin ortasına yatay yumruk yapılır. Kişi yere paralel eğik olacak şekilde 5 kez arkadan ittirilerek basınç uygulanır ve boğazına kaçan cisim çıkarılır.

Haberin Devamı